Nyheter

Nätverket Stoppa Västlänken nu: ”Trafikverkets schabbel håller Götatunneln stängd”

”Götatunneln förblir stängd. Den borde öppnats för länge sen, men nu blir det enligt Trafikverket tidigast 26 september. Då har den varit stängd i sammanlagt 65 veckor. Inget annat än Trafikverkets schabbel står bakom förseningen.”

Det skriver Mats Lövgren, samordnare, nätverket Stoppa Västlänken nu i ett inlägg i Göteborgs-Posten:

”Med bara fyra dagar kvar till den efterlängtade öppningen av Götatunneln flaggade plötsligt Trafikverket att de förlänger stängningen med ytterligare fem veckor, till 26 september. Informationen om varför är knapphändig, men via media sprids uppgiften att orsaken skulle vara ”juridisk”. Det stämmer illa. Den faktiska orsaken hittar vi hos Trafikverket.”

”Det hela började redan 2015 när Västlänkens projektchef Bo Larsson i Göteborgs-Posten gav göteborgarna skenet av att Götatunneln inte alls skulle behöva stängas av. ”Så kan det bli” sade han i en lugnande ton. Fast så blev det alltså och den 25 juni 2018 stängde Trafikverket av tunneln under 25 veckor. Först skulle det södra röret vara avstängt halva tiden och därefter det norra. Men när det var dags att byta tunnelrör blev Trafikverket gramse på sin entreprenör, NCC, som inte tilläts påbörja arbetet med det norra röret utan sparkades ut.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/trafikverkets-schabbel-h%C3%A5ller-g%C3%B6tatunneln-st%C3%A4ngd-1.53555691