Nyheter

Skånetrafikens nya app

Den som har ett färdtjänsttillstånd hos Skånetrafiken kan enkelt boka sin färdtjänstresa i serviceresors nya app.

Tidigare i sommar lanserade Skånetrafiken serviceresor den nya appen. I denna kan de som har ett giltigt färdtjänsttillstånd hos Skånetrafiken boka sin resa. Appen går att använda i en smart telefon eller via webbläsare. Förutom att boka sin resa går det också att avboka sin resa och ta del av information om egenavgifter och villkor.

– Vi är stolta över att kunna presentera vår nya app. Efterfrågan av digitala tjänster har ökat och många av våra kunder har stort intresse av digital utveckling. Vi vill göra det så enkelt som möjligt i våra kunders vardag. Det ska vara lätt att boka och tryggt att resa, säger Titti Unosdotter affärsområdeschef serviceresor på Skånetrafiken

Appen är framtagen för att vara enkel att använda och kunden blir mer delaktig i sin resa. Resorna går att boka inom det område man är beviljad färdtjänst, det vill säga inom Skåne. Om något inte är korrekt ifyllt kommer appen att påpeka detta. I appens första version går det enbart att boka färdtjänstresor. Appen är under utveckling och senare versioner kommer det också bland annat att gå boka sjukresor.

– Appen är viktig och vår ambition är att öka kundens valmöjligheter och kunna möta upp behovet av självservice, säger Lotta Ellberg, affärsutvecklare serviceresor Skånetrafiken.

Bild av Gerd Altmann