Nyheter

Aimo Share uppdaterar sin elbilsflotta

Aimo Share (tidigare känt som Aimo) förnyar hela sin elbilsflotta till nya Volkswagen ID.3 och ID.4 samtidigt som de uppdaterar varumärket.

Aimo Share kommer affärsmässigt att linjera mer med systerföretaget Aimo Park, som också har förvärvats av det japanska investmentbolaget Sumitomo Corporation. Med de nya bilarna, samt ett starkare samarbete med Aimo Park, ska Aimo Share spela en viktig roll för en hållbar mobilitet i framtidens Stockholm.

– Vi är glada och stolta över att Aimo Share har valt våra nya elbilar ID.3 och ID.4. Intresset för elektrisk rörlighet bara ökar, inte minst i storstäderna, och en bildelningstjänst innebär att ännu fler får chansen att upptäcka fördelarna med en elbil. Vi kommer att följa satsningen med stor spänning och önskar Aimo Share all lycka till! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

När företaget introducerades på marknaden 2018 fick Aimo en flygande start. Nyckeln till framgång tros ha varit de helt elektriska bilarna – människor blir mer medvetna och väljer allt oftare elbilar framför fossila bilar. Som vi alla vet är detta en trend som fortsätter att växa, klimatet är i desperat behov av mer hållbara mobilitetslösningar som Aimo Share.

– Med nya större bilar med längre räckvidd och kortare laddningstid kommer våra kunder kunna resa längre och ta med fler familjemedlemmar eller vänner i bilen, säger VD Takaaki Imamura. Han tillägger att samarbetet med Aimo Park och deras garage med dedikerade parkeringsplatser också ger kunderna mer flexibilitet och bekvämlighet när de väljer Aimo Share.