Nyheter

Android 10-baserad version av den stryktåliga fordonsdatorn JLT6012™

JLT Mobile Computers, ledande utvecklare av datorer för krävande miljöer, lanserar en Android 10-baserad version av den stryktåliga fordonsdatorn JLT6012™. Med nya JLT6012A-datorn minskar utbildningsbehovet och operatörerna får ett bekant och användarvänligt interface med operativsystemet Android vilket bidrar till ökad produktivitet inom lagerverksamhet, produktionsindustri, transport, hamnar och andra tillämpningsområden inom logistiksegmentet.

Datorn är certifierad för Google Mobile Services (GMS) och öppnar därmed upp för mjukvaruutveckling och ger tillgång till det breda och växande utbudet appar och verktyg redan utvecklade för Android.

Nya JLT6012A är en toppmodern fordonsmonterad dator med Android som håller samma höga kvalitet och ruggningsgrad som tidigare endast brukade finnas på Windows™-baserade enheter, något som länge har efterfrågats bland industriföretag. Datorn är konstruerad för att användas både inomhus och utomhus i alla typer av logistikverksamheter med högsta tillförlitlighet och bidrar till ökad produktivitet.

– Android är världens vanligaste operativsystem för konsumentprodukter såsom smartphones och surfplattor, och miljarder människor använder dess gränssnitt dagligen, säger Per Holmberg, VD för JLT Mobile Computers. Många av kunderna på våra marknader ser stora fördelar med Android i sina verksamheter, men då ruggningsgraden tidigare inte varit lika hög som på Windowsbaserade produkter har de insett att enheterna inte håller för det hårda slitaget. Det är där vår JLT6012A-dator med Android 10 kommer in i bilden. Den är konstruerad specifikt för att användas i dessa tuffa miljöer och är byggd på samma grundkonstruktion som vår beprövade JLT6012-dator med Windows operativsystem. Nu kan kunder fritt välja vilket operativsystem som passar deras verksamhet bäst.

Målsegmenten för JLT6012A-datorn är bland annat lagerverksamhet, tillverkningsindustri, transport, livsmedelsproduktion, detaljhandel och grossistverksamhet, tredjepartslogistik och hamnar.

Datorn är utrustad med ett flertal funktioner och egenskaper som krävs i dessa sammanhang, som tillexempel tillförlitlig uppkoppling till trådlösa nätverk, autodimming som anpassar ljusstyrkan på skärmen efter omgivningen, programmerbara funktionsknappar för snabbaccess till repetetiva uppgifter samt en integrerad och galvaniskt isolerad spänningsomvandlare med ett brett spänningsområde som gör installationen enkel i fordon med förbränningsmotor såväl som eldrivna fordon.

JLT6012A-datorn kommer med en praktiskt taget okrossbar pekskärm vilket eliminerar en av de vanligaste orsakerna till att en industridator går sönder.

Med JLT:s PowerTouch™-teknologi kan skärmen användas med handskar och i våta miljöer utan problem.

För att datorn inte ska behöva tas ur drift är den konstruerad så att flera utsatta komponenter kan servas direkt på plats och mjukvaran kan uppdateras på distans.

Ett begränsat antal serieproducerade enheter finns tillgängliga för kunder redan idag och storskalig produktion beräknas vara igång under sista kvartalet 2021. Besökare på SITL-mässan i Paris som går av stapeln nu i veckan kan se den nya JLT6012A-datorn tillsammans med övriga produkter i JLT:s breda utbud av stryktåliga IT-lösningar för användning i logistikbranschen i monter #C72.

Besök JLT Mobile Computers på SITL, monter #C72. 13-15 September 2021, Paris, Frankrike.