Nyheter

De senaste drifterna i Parkers GVI-serie uppfyller kraven gällande elektriska fordon och hybridfordon

Parker Hannifin har lanserat en klassledande serie globala fordonsväxelriktare (GVI) för låg- och högspänningsdrifter.

Tack vare en kompakt och robust konstruktion kan dessa tillförlitliga drifter uppfylla de höga krav som ställs på kommersiella el- och hybridfordon som används på vägar och för terrängkörning. Drifterna kan även användas för andra applikationer än drivning, exempelvis i elektrohydrauliska arbetsenheter/pumpar för mellan- och högeffektiva cylindrar inom skyliftar, anläggningsutrustning, materialhanteringssystem, sopbilar, hjullastare samt gräv- och gruvmaskiner.

GVI-motorstyrenheter med låg spänning finns tillgängliga i (nominella) varianter på 24 V, 48 V, 80 V och 96 V med en maximal ström på 230–700 A. De (nominella) högspänningsvarianterna på 650 V erbjuder däremot 320–500 A. GVI-drifterna har justeras för att perfekt matcha permanentmagnetmotorerna (PMAC) i Parkers Global Vehicle Motor-serie (GVM) och ge enastående effekttäthet och hög effektivitet. Förkonfigurerade och validerade kombinationer av GVI och GVM finns som tillval och kunderna kan erbjudas komplett integrerade lösningar för att förbättra användarvänligheten, minska utvecklingsinsatsen och säkerställa kompatibilitet.

Parkers högspecifika GVM-motorer kan leverera en kontinuerlig effekt på upp till 228 kW, toppmoment på upp till 1430 Nm och rotationshastigheter ända upp till 9 800 varv/min. De nya drifterna inkluderar som standard även CANopen- och J1939-protokoll för tillförlitlig kommunikation i fordonet och kabelsatsprototyper kan levereras i fastställda längder.

Kombinationen av dessa banbrytande mobila drifter och högpresterande mobila motorer tillhandahåller en sömlös konstruktion och användarupplevelse som gör att kunden ligger steget före konkurrenterna och som accelererar tiden mellan start och färdig produkt (TTM) samtidigt som tillförlitligheten optimeras.

Med en 50 % lägre vikt jämfört med konkurrerande lösningar bidrar motorerna till en minskad bränsleförbrukning och i och med en upp till 50 % lägre miljöpåverkan kan GVM-motorerna lättare integreras i konstruktioner med begränsat utrymme. Tack vare en upp till 40 % lägre energiförbrukning understöds en förlängd batterilivslängd – alternativt batterier i mindre storlekar – på både EV- och HEV-plattformar. Åtkomst till Parkers expertis inom tekniköverskridande (elektromekanik/hydraulik) applikationer är ytterligare en kundförmån.

Du hittar mer information om Parker GVI-serien på:

https://ph.parker.com/se/sv/gvi-global-vehicle-inverter-for-mobile-applications