Nyheter

Veeam utökar avancerat stöd för övergång till molnet

Veeam Software, ledaren inom säkerhetskopierings-, återställnings- och datahanteringslösningar för modernt dataskydd, meddelar idag om uppdateringar i sin flaggskeppsprodukt Veeam Backup & Replication och i sin produktportfölj som levererar lösningar gjorda direkt för att köras i molnet.

Veeam Backup & Replication v11a är nästa steg efter lanseringen av V11 under första kvartalet 2021. Det är den mest avancerade dataskyddslösningen för moln-, virtuella, fysiska, SaaS- och Kubernetes-miljöer, och har laddats ner 300 000 gånger sedan lanseringen av den första versionen.

– Verksamheter som redan är i molnet eller som planerar att migrera till molnet tvingas ofta inse att deras molnleverantörer inte ansvarar för säkerhetskopiering eller återställningsskydd, säger Jesper Lundin, Sverigechef på Veeam. Idag använder sig många svenska företag av flera olika molnlösningar vilket ställer komplexa krav på deras dataskyddslösningar. Med nya V11a vill vi göra användningen av molnlösningar så enkel, säker och effektiv som möjlig för våra kunder, både vad det gäller deras tid och kostnader.

Veeam utökar dessutom sin plattform och höjer på så vis värdet för kunder som ska flytta till molnet genom ett utökat och integrerat skydd för AWS, Microsoft Azure och Google Cloud Platform, Veeams integrering av backup-arkiv för Kubernetes och centraliserad hantering för IBM AIX och Oracle Solaris-skydd.

– För de flesta verksamheter är molnet inget nytt, säger Danny Allan, CTO och Senior Vice President för produktstrategi på Veeam. Enligt vår senaste Veeam Cloud Protection Trends Report har mer än 40 procent av verksamheterna använt produktionstjänster i molnet i över två år. Data förflyttas, IT-plattformar förändras och Veeam fortsätter att utvecklas för att stötta dessa förändringar och för att leverera de mest användarvänliga, flexibla, pålitliga och kraftfulla återställningslösningarna. De senaste produktuppdateringarna och förbättringarna kommer att utöka möjligheten för våra över 400 000 kunder att skydda, återställa och hantera sin data var de än befinner sig.

Uppdateringarna omfattar även integration med Kasten K10 för Kubernetes, stöd för Red Hats virtualiserade återställningslösning, Instant Recovery till Nutanix AHV, Veeam ONE v11a och Veeam Service Provider Console v6.