Nyheter

Ny serie Zaxis-7 grävmaskiner

Den nya serien Zaxis-7 grävmaskiner ger både ägare och förare full kontroll. De nya steg-V-kompatibla modellerna ZX160-7 och ZX180-7 erbjuder föraren en förbättrad upplevelse och har en effektivitet och mångsidighet som ger ägarna möjligheter att såväl öka intäkterna som att sänka kostnaderna.

Till fördel för ägarna har grävmaskinerna ZX160-7 och ZX180-7, utöver en uppdaterad design, en imponerande bränsleekonomi. Jämfört med tidigare modeller kan bränsleförbrukningen minskas med upp till 7 %, detta tack vare Hitachis industriledande HIOS IV hydraulsystem och förbättringar av drivmotorerna.

Genom att använda den nya ECO-mätaren kan föraren också kontrollera bränsleeffektiviteten och sänka kostnaderna. Mätaren är väl synlig på den multifunktionella 8” LCD-bildskärmen. Tack vare Zaxis-7-grävmaskinernas stora mångsidighet kan dessutom du som ägare öka din vinst genom att arbeta med flera olika typer av projekt.

Båda modellerna finns tillgängliga med s.k. monobom eller tvådelad bom. ZX180-7 finns att få med lång undervagn (LC) för optimal stabilitet eller smal undervagn (LCN) för enkel transport. ZX180-7 är med sin mindre svängradie (jämfört med tidigare modell) lämplig för arbete i trängre utrymmen, och de olika redskapen kan snabbt hanteras via monitorns olika redskapslägen.

Förbättra förarkomforten

Med sin nya design erbjuder Hitachis toppmoderna Zaxis-7 hytt den perfekta arbetsmiljön för föraren. De utomordentligt rymliga ZX160-7 och ZX180-7 har en industriledande, första klassens hytt med optimal komfort och kvalitet. Därtill har de en av marknadens lägsta bullernivåer och 16 % lägre vibration än föregående generations hytter.

Med de nya ergonomiskt designade kontrollpanelerna och brytarna blir manövreringen enkel, med allt inom enkelt räckhåll. Med det multifunktionella vredet kan föraren snabbt navigera i menyn på den 8” LCD-bildskärmen. Den högupplösta bildskärmen med bländskydd är också lättare att se, och den uppdaterade layouten ger en tydlig display med önskvärd funktionalitet som luftkonditionering, DAB+ radio och Bluetooth®.

Utöka säkerheten

För att skydda såväl förarna som maskinen från potentiella risker erbjuder Hitachis nya grävmaskin Zaxis-7 en överlägsen sikt över arbetsplatsen. Sikten från hytten ges ett exceptionellt 270-graders fågelperspektiv med hjälp av Aerial Angle kamerasystem. Säkerheten har höjts genom den minskade svängradien hos ZX180-7, där den övre strukturen är 340 mm kortare än på den föregående ZX190LC-modellen.

Öka drifttiden

Hitachis Zaxis-7-maskiner, ytterst noggrant testade på särskilda anläggningar i Japan, är byggda för att hålla och för att öka drifttiden avsevärt. ZX160-7 och ZX180-7 har försetts med en rad olika hållbara komponenter, som nya typer av slangkopplingar för att undvika läckage av olja och vatten vilket minskar risken för oförutsedda driftsstopp. För att ytterligare maximera drifttiden har funktioner för lättskött underhåll och rengöring prioriterats.

Tillämpa maskinkommunikation

För att ägarna ska kunna känna att de har full kontroll över sin fordonspark och arbetsbelastning så erbjuder Hitachi en rad olika servicetjänster efter köpet, inklusive tillgång till viktiga data och verktyg. De kostnadsfria systemen Owner´s Site och ConSite sköter fjärrövervakning och skickar driftdata via GPRS eller satellit från grävmaskinen till Global e-service dagligen. ConSite sammanfattar informationen i ett e-brev en gång per månad, och ConSite Pocket-appen varnar i realtid i händelse av att problem skulle uppstå.

En unik innovation övervakar kontinuerligt motor- och hydrauloljans kvalitet dygnet runt. Data skickas dagligen via två oljesensorer till Global e-service som meddelar både ägaren och deras lokala återförsäljare vid tecken på att oljans kvalitet har sjunkit. På så sätt kan kunderna känna sig lugna angående grävmaskinens tillstånd, och såväl underhåll som oförutsedda driftsstopp minskar.

Skapa din vision

Vi är mycket glada över att kunna presentera den andra fasen av Zaxis-7 grävmaskiner för våra kunder, säger Wilbert Blom, produktchef Grävmaskiner på Hitachi Construction Machinery (Europa).

– De har designats och konstruerats för att hjälpa förare och ägare att skapa sin vision. Genom sina produkter, medarbetare, lösningar och tjänster ger Hitachi kunderna möjlighet att ta kontroll över sin värld.