Nyheter

”Det var begravningsstämning den morgonen. Det blev så personligt att en av killarna gick hem direkt”

Över 8000 anmälda byggstölder och den kraftiga ökningen av antal inbrott på byggarbetsplatser fortsätter. Läs Simons och våra kunders egna berättelser om hur de satte stopp för inbrott i sina containrar.

Det är tidig måndagsmorgon, runt klockan 5:45. Jag går förbi containern och ser att något inte ser rätt ut. Dörren är olåst. Låset ligger på marken. Jag öppnar dörren och ser att hela containern är tom. Det var begravningsstämning den morgonen. Det blev så personligt att en av killarna gick hem direkt.

Vi hade även en nyanställd som började just denna dag. Jag mådde jättedåligt.

Jag hade kämpat hårt för att bygga upp mitt företag och den verktygspark vi har idag. Det värsta för mig var att alla mina personliga verktyg som jag samlat på mig under 15 år var borta. Den känslan kan jag inte sätta fingret på. Hela bygglaget gick på halvfart i 3 veckor och känslan av förlusten låg över oss i över 3 månader. Vad kunde man göra för att slippa få inbrott igen?

SÄG HEJ TILL SIMON PÅ GRÜNEWALDS BYGG

Simon älskar gamla hus. Han startade sitt företag med en vision om att skapa ett byggföretag med specialkunskap om äldre hus och sekelskifteshus. Simon har en enkel med tydligt företagsmission: Alltid hålla hög kvalitet och service. Allt ska bara fungera, det gäller allting. Bilar och verktyg ska löpande lämnas in. Men även personal ska tas hand om. Därför kommer en kiropraktor till bygget för att se till att personalen mår bra.

Grünewalds Bygg har nu vuxit till sig och ligger numera i Länna industriområde med kontor och ett snickeri. Bolagets inriktning är ROT-arbeten, finsnickeri och platsbyggda inredningar i det mer exklusiva segmentet på marknaden. Bolaget verkar i Storstockholm och har idag cirka 10–15 snickare med lång erfarenhet inom konstruktion och byggnad- och inredningsdesign.

VILKEN ÄR DIN ROLL PÅ FÖRETAGET?

– Förutom att jag är vd och leder företaget, arbetar jag som projektledare och platschef i de flesta av våra projekt.

VAD ÄR FOKUS FÖR DIG I DIN ROLL?

– Jag är kontaktperson mot kund och leder hela projektet med ansvar för tidsplan och kalkyl. Jag leder och fördelar arbetet på plats tillsammans med mina byggledare. Jag hanterar även leverantörer, materielinköp och ser till att leveranser löper på som de ska. Utöver detta så letar jag upp specialprodukter och tar fram speciallösningar till våra kunder, vilket våra projekt ofta kräver.

VAD GJORDE ATT NI TILL SLUT VALDE CONTAINERTJÄNST?

– De är bäst på containrar och jag är jättenöjd med vad de hittills har levererat. Jag ringde min kontakt Helen på Containertjänst och berättade om vad som hade hänt. Helen nämnde då att de precis tagit fram en skyddsklassad säkerhetscontainer med en gallerbur och inbrottslarm. Den ville jag ha. Kostnaden spelade ingen roll. Helen tog fram ett hyresavtal och drev på internt för få klar säkerhetscontainern på kortast möjliga tid. Containertjänst levererade på bara 3 dagar och larmteknikern kom ut samma dag.

VAD ÄR RESULTATET SÅ HÄR LÅNGT?

– Det fungerar väldigt bra för min verksamhet och vi har inte fått några flera inbrott.

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN MED CONTAINERTJÄNST OCH CONTAINERLÖSNINGEN?

– Inga faktiskt. Jag är väldigt imponerad av konstruktionen och lösningen av säkerhetscontainern. Den enda jag kan tänka mig är att komplettera upp larmet med blixtljus. Containertjänst håller just på att se över och förbättra sin containerlarmlösning med ytterligare komponenter, bland annat med denna funktion.

”SKAFFA EN SÄKERHETSCONTAINER MED EN GÅNG. NI VILL INTE HA DET HÄR PROBLEMET OCH STÅ DÄR SOM JAG GJORDE. DET ÄR VÄRT VAR ENDA KRONA.”

VAD SKULLE DU GE FÖR RÅD TILL ANDRA SOM SKA GÖRA SAMMA
RESA SOM ER?

– Skaffa en säkerhetscontainer med en gång. Ni vill inte ha det här problemet och stå där som jag gjorde. Det är värt var enda krona.

HUR SER PLANERNA UT MED SÄKERHETSCONTAINRAR, CONTAINERSÄKERHET I ALLMÄNHET?

– Jag kommer att ha en vid varje bygge. Jag har tagit in en offert på ytterligare säkerhetscontainrar för mina kommande projekt.

PRODUKTLÖSING FÖR GRÜNEWALDS BYGG:

Säkerhetscontainer 20 fot med 10 fots bur med isolering, elbygg-central, belysning och värme

Containerlarm

Låsbom klass 5

Hänglås klass 4

Läs hela kundberättelsen med Grünewalds Bygg.

https://www.containertjanst.se/vara-containers/kategorier/sakerhetscontainer/?utm_source=%20dagensinfrastruktur&utm_medium=advertorialweb&utm_campaign=sakerhetscontainer

Här kan du även läsa kundberättelsen med PoB Elektriska.

www.containertjanst.se