Nyheter

Nya vattentrucken Cat® 777G

Vid gruvor och stenbrott kan det ständiga vägdammet påverka både säkerheten och produktiviteten och det är en kontinuerlig kamp att balansera dammbekämpning mot övervattning.
Den nya Cat 777G Water Solutions-trucken är byggd på den beprövade Cat® 777G-plattformen och är en innovativ och smartare vattentruck för dammbekämpning i gruv- och stenbrottstillämpningar.

777G från Cat Water Solutions integrerar truck, tank och spraysystem med den senaste tekniken, för att reducera problem med över- och undervattning med ett fokus på hållbarhet. Cat Water Delivery System (WDS) kombinerat med Cat® MineStar Edge™-anslutning gör det enklare att hantera arbetsplatsen med större säkerhet och högre produktivitet i kombination med skalbar tekniknivå, från grundläggande till premium, för att passa din arbetsplats.
Den nya Cat 777G Water Solutions-trucken är standardutrustad med integrerad vattentank från Cat på 76 000 liter tillsammans med spraysystem, stänkskydd, påfyllningsränna och stenutkastare. Med adaptivt ekoläge använder motorn upp till 13 % mindre bränsle än vid full effekt. Vattenkanonen utnyttjar motorns tomgångsvarvtal och minskar bränsleförbrukningen med upp till 50 %.
Vattensystemet Cat WDS
Genom det exklusiva Cat WDS får du tillgång till ett variabelt vattenflöde baserat på truckens varvtal och ger ett lämpligt flöde som minskar risken för olyckor pga dålig sikt, samtidigt som det sparar vatten. Pumpen i trucken startar och stoppar när trucken saktar ned eller stannar, för att förbygga överhettning och förlorat grepp vid vägskäl.
Den är också försedd med mjuk start och automatisk avstängningen när tanken är tom, vilket förebygger skador pga torrkörning. WDS-komponenterna inkluderar en vattenkanon, oljekylare, pump med variabelt deplacement, hydrauloljetank, elektroniska styrenheter och en hydraulisk motor/vattenpump.

Automatisk vattenspridning minskar inte bara hälsoriskerna från luftburna partiklar, utan ger även föraren möjlighet att behålla sitt fokus och köra säkert. Fjärrstyrning av tankpåfyllning samt automatisk avstängning som förhindrar överfyllning, innebär att föraren kan stanna i hytten under påfyllningen, vilket innebär mindre risker för fall och skador.

Skalbar teknik med Cat MineStar Edge™

Det molnbaserade MineStar Edge™ är integrerat i Cat WDS och samlar in och skickar maskindata för att enklare följa upp maskinparken och se till att produktionsmålen uppnås. Systemet är skalbart för att passa behoven och kan tillhandahålla en mängd olika data som kan öka maskinparkens produktivitet, inklusive realtidsrapporter och historik, position, användning, bränsle- och vattennivå, volym för vattenanvändning, område som vattnats samt vattningstakt, bland annat.