Nyheter

Debricked på 33-listan för andra året i rad

Efter ett år fyllt med framgångar har Debricked fått äran att åter igen, för andra året i rad, hamna på Ny Tekniks 33-listan tillsammans med resten av landets hetaste startups. 

I takt med att öppen källkod blir vanligare bland såväl mjukvaruföretag som inom industrin blir det också allt viktigare att hålla koll på säkerhet, licenser och community:t kring de komponenter man använder.

Debricked hjälper företag använda öppen källkod på ett säkert och effektivt sätt genom att automatisera skanningen av komponenterna. På så vis är det enklare för utvecklare att utveckla säker mjukvara med högkvalitativa bibliotek.

Vi vill serva utvecklarna med rätt information vid rätt tidpunkt och automatisera majoriteten av säkerhetsarbetet. Utvecklare ska inte behöva vara säkerhetsexperter för att kunna skriva säker kod, säger medgrundare och VD Daniel Wisenhoff.

Händelserikt år

Året 2021 har varit omtumlande för Debricked. Man har utökat samtliga team, lanserat ny hemsida och grafisk profil, expanderat på nya marknader, gjort en investeringsrunda och släppt en helt ny produkt. Därför känns platsen på 33-listan som kronan på verket.

Det har varit ett år fyllt av utmaningar, både roliga och svåra, men tack vare vårt fantastiska team har vi lyckats ro det i hamn, säger Daniel. Vi är oerhört tacksamma att få vara med på 33-listan för andra året i rad och det är en ära att få dela listplatsen med så många andra fantastiska startups.

Nästa steg

Inför nästa år planerar Debricked att gasa ytterligare och växa mer. Planen är att fortsätta rekrytera nya talanger samt att ta såväl produkt som organisationen till nya höjder.

Dessutom vill man bli mer aktiv i lokala communities för öppen källkod i Sverige.