Nyheter

TCS tar steget in i Formula E-racing

Tata Consultancy Services blir titelsponsor för det brittiska racing-teamet, som från och med nu får namnet Jaguar TCS Racing. TCS ser stor potential i elfordon och det utökade samarbetet kommer att skapa nya möjligheter för innovation och hållbar teknik på området, vilket kommer att gynna inte bara racingteamet utan även konsumenter och miljö över lag

Tata Consultancy Services (TCS) har inför ABB FIA Formula E World Championship 2021/22 gått in som titelpartner till det ikoniska brittiska racingteamet Jaguar Racing, som från och med nu kommer att heta Jaguar TCS Racing.

Under det fleråriga partnerskapet kommer TCS och Jaguar att skapa en dynamisk plattform till grund för forskning och innovation och som samtidigt ska leda till mer avancerade koncept- och elfordonstekniker (EV). TCS kommer att dra nytta av företagets ledande position inom teknikomvandling samt erfarenheter av att arbeta med de främsta aktörerna inom elbilar, för att hjälpa Jaguar TCS Racing att bli en katalysator för elektrifiering för att uppnå lägre koldioxidutsläpp och hållbar mobilitet. Partnerskapet kommer att använda data och insikter från racerbanan för att forma tillväxt, utveckling och transformation av hela ekosystemet för elfordon.

Vi är glada över att bredda vårt partnerskap med Jaguar Land Rover och slå oss samman som Jaguar TCS Racing för att dra nytta av gemensamma kunskaper och skapa innovationer för en hållbar framtid för alla, säger Rajesh Gopinathan, vd för TCS. När världen tävlar mot elektrifiering kommer samarbetet bana väg för införande av avancerad teknik, nyttjande av renare energi och utveckling av nya affärsmodeller. Vårt arbete kommer att sträcka sig bortom affärer för att göra en bestående inverkan på människor, samhällen och planeten.

– Jag vill hälsa Tata Consultancy Services varmt välkomna, säger Thierry Bolloré, vd för Jaguar Land Rover samt styrelseordförande för JLR Motorsport . Detta partnerskap är ett perfekt exempel på de synergier som finns inom Tata-gruppen. Motorsport är den ultimata utmaningen och för att lyckas på denna mycket konkurrensutsatta arena måste du utmärka dig på alla områden. Teknik, innovation, smidighet och lagarbete är alla viktiga lärdomar som vi kan implementera i hela företaget och i företagsgruppen. Jag känner igen dessa fördelar och vill se till att vår framtida struktur för motorsportaktiviteter är inställd för maximal framgång.

TCS satsning på Formel E-racing gör sällskap med välkända löparevenemang som till exempel TCS Lidingöloppet, TCS New York City Marathon, TCS London Marathon och TCS Amsterdam Marathon i företagets globala portfölj av sportsponsringar. Företaget har en fantastisk meritlista när det gäller att använda data och digital teknik för att anpassa och skapa rikare tävlingsupplevelser.

Med bara 87 dagar kvar till starten av den nya säsongen fokuserar Jaguar TCS Racing på att förfina den mest framgångsrika racerbilen i teamets Formel E-historia, inklusive förbättringar inom flera mjukvaruområden för att förbättra energihanteringen, göra bilen snabbare och mer effektiv. Teamet har också lagt ner tid på att förstå och simulera det nya kvalificeringssystemet samt på att öva depåstopp, vilket kommer att bli en viktig del av de första 10 minuterna av det nya tävlingsformatet.

Jaguar Land Rover och TCS har samarbetat inom ett flertal områden sedan 2012. Partnerskapet har stärkts och utvecklats över tid med gemensamma initiativ och insatser inom områden som uppkopplad produktutveckling och digital transformation. De två företagen är på en gemensam resa för att förnya modern lyx baserat på hållbarhet och unik kundupplevelse med höga mål när det gäller miljö- och samhällspåverkan.

Tata Consultancy Services (TCS) på den nordiska marknaden:

TCS etablerades i Norden år 1991 och har i dag 17 500 medarbetare som arbetar för kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Under de senaste tolv åren har TCS i Norden rankats som den bästa leverantören av IT-konsulttjänster av sina kunder. TCS har dessutom utsetts till Europas ”Top Employer” två år i rad.