Nyheter

Koll på hela världens internet – Ny tjänst håller koll på var och när internet är nere

Cisco-ägda ThousandEyes lanserar nu nya tjänster som hjälper till att hålla koll på den egna infrastrukturen – och på hela världens internet.

De nya tjänsterna visades upp i samband med Cisco Partner Summit. ThousandEyes, ett bolag som sedan 2020 är helägt av Cisco, specialiserar sig på övervakning och analys av nätverk och digital infrastruktur.

De nya tjänsterna är tänkta för företag och offentliga aktörer som behöver få överblick över sin infrastruktur för att kunna förutse och förebygga problem. Med den snabba flytten ut i molnet har den digitala vägen mellan den enskilda medarbetaren, applikationen och arbetsgivaren blivit oerhört komplex. Under en enda process kan data flyttas mellan en mängd olika datacenter i flera länder. Därför är det ofta svårt, tidsödande och kostsamt att felsöka oväntade driftsproblem – de kan lika gärna finnas i det egna datacentret som i en server på andra sidan jorden.

Det nya, hybrida arbetslivet som växer fram i spåren av pandemin där fler även i framtiden förväntas jobba hemifrån, gör nätverket ännu mer komplext.

– Cisco har länge varit ledande inom nätverk, säkerhet och samarbete, och det ger oss unika förutsättningar att lösa utmaningar och problem för det hybrida arbetslivet, från början till slut. Överblickbarhet i applikationer och nätverk som ligger utanför IT-avdelningens kontroll har blivit en kritisk framgångsfaktor för att stödja hybridarbete, säger Todd Nightingale, EVP och GM, Cisco Enterprise Networking & Cloud.

Huvudnyheten är tjänsten Application Outages som läggs till i ThousandEyes tjänstepaket Internet Insights. Den ger en komplett och skräddarsydd bild av driftstörningar i verksamhetens infrastruktur – vilka applikationer som slutar fungera och felkällor, och slå larm till tjänsteleverantören – ofta innan problemet ens har blivit allmänt känt. Data baseras på ThousandEyes egna mätverktyg som läser av miljarder . Sedan tidigare finns tjänsten Network Outages som specifikt bevakar driftstörningar i nätverk, och tillsammans ger paketet en tydligare bild än någonsin av hur dina digitala arbetsverktyg mår – både infrastrukturen och arbetsverktygen.

Den öppna tjänsten Internet Outages bevakar internetinfrastrukturen i realtid baserat på öppna källor över hela världen, och ger kontinuerlig information om störningar under de senaste 24 timmarna, uppbackat med data och statistik.