Nyheter

”Förlusten var total. Luften gick ur oss” – Efter en totalstöld gjorde företaget slag i saken och hyrde säkerhetscontainer

Efter en totalstöld gjorde företaget slag i saken och hyrde säkerhetscontainer från Containertjänst. Grünewalds Bygg vill gardera sig mot inbrott. Säkerhetcontainern är utrustad med gallerbur, lås i högsta skyddsklass, kamera och larm.

Grünewalds hade haft en rad inbrott i bilar och i containrar. En morgon blev måttet rågat. När Simon Grünewald och hans arbetslag kom på morgonen var en av containrarna uppbruten och alla verktyg borta.

– Förlusten var total, säger Simon Grünewald. Alla verktyg som jag samlat på mig under de 15 år jag byggt upp min verksamhet var borta. Mina anställda som har sin egen uppsättning av de viktigaste verktygen blev också av med sitt. Förutom den materiella förlusten var det hela mycket personligt. Luften gick ur oss.

Hur mycket tid och pengar Simon sedan la ner på att skaffa nya verktyg vågar han knappast tänka på. Samt att jobbet försinkades kraftigt och att skadeärendet och allt pappersarbete åt upp mycket tid.

– Sedan tidigare hyrde vi containrar av Containertjänst så jag tog kontakt med dem, fortsätter Simon. De erbjöd sitt koncept säkerhetscontainer och jag föll direkt för den lösningen. Inom två dygn var en container med larm på plats.

Säkerhetscontainern baseras på att en säkerhetsbur byggs in i containern. Denna har högsta skyddsklass. Den förses med en FerraPod-gallerbur, certifierad enligt SS-EN 1627 i skyddsklass 3-RC4 och med en certifierad låsbom i klass 5 och ASSA låshus i klass 5. Gallerburen består av rör, med rör i rören, så att den som försöker såga sig in möts av ett inre rör som bara snurrar. Värme, byggel och belysning är installerat.

Containern är försedd med detektorer, larm och kameror. Vid inbrottsförsök kommunicerar dessa direkt med larmcentral. Larmet slås på och av med en app som byggföretaget hanterar. Containern är försedd med daglås som Simons anställa har nyckel till.

– Jag är otroligt imponerad av Containertjänst. De är lyhörda för kundernas behov och en verklig Game Changer i säkerhetsbranschen. Tack vare deras produkter blir det mycket svårt för tjuvarna. Säkerhetscontainern är värd varenda krona.

Containertjänst levererar containrar med säkerhetsbur som täcker en fjärdedel, halva eller hela golvytan. Grünewalds Bygg valde den som täcker halva ytan. Då kan den övriga halvan inredas och disponeras fritt. Ett flexibelt alternativ med andra ord. Containertjänst kan dessutom anpassa sina säkerhetsburar till containrar av skilda storlekar.

– Jag gillar företag som Containertjänst. De lyssnar på kundernas behov, säger Simon.

– Vi kommer att hyra fler säkershetscontainrar. Målet är att ha sådana vid alla entreprenader och gardera oss överallt genom de lösningar som Containertjänst erbjuder. Vi vill inte ha de problem vi tidigare hade med stölder som förstörde så mycket för oss på många olika sätt, avslutar Simon Grünewald.

*Fotnot

Alla lås klarar minst den klass som försäkringsbolagen kräver. Containertjänst erbjuder även spårsändare och DNA-märkning av verktyg och annan utrustning.

På bilden: Säkerhetscontainern baseras på att en säkerhetsbur byggs in i containern. Denna har högsta skyddsklass.