Nyheter

Boomi vill hyperautomatisera företag 

Med en ny vision för hyperautomatiserade företag arbetar Boomi mot en framtid med intelligent uppkoppling och hyperautomatisering. Därför lanseras nu flera nya lösningar som ska hjälpa organisationer att skapa integrerade upplevelser och utnyttja hela värdet av sin data. 

Integrerade upplevelser uppstår när organisationer lyckas koppla ihop all relevant data i ett digitalt ekosystem. På så vis skapas ett sammanhang som gör det möjligt för företaget att dra strategiska fördelar, och öka såväl sin kundlojalitet som kundnöjdhet. Med andra ord handlar det om att företaget lyckas koppla ihop sina användare med rätt data i realtid. Även om det är många företags dröm att kunna integrera olika system och data, är det en av de största utmaningarna för IT-chefer då de vill förverkliga sina molnstrategier. Enligt en global Boomi-undersökning gjord av Vanson Bourne kämpar 55 procent av företagen med att modernisera, transformera och förnya tillräckligt snabbt. Innovation och transformation är därför en minst lika viktig del i Boomis strategi för framtidens hyperautomatiserade företag. Framtidens företag är hyperautomatiserade

Enligt analysföretaget Gartner behöver framtidens företag vara enormt flexibla och för att hänga med i denna utveckling kommer de därför behöva fokusera på att automatisera så många processer som möjligt. Det är därför Boomi nu fokuserar på hyperautomatisering. Hyperautomatiserade processer går längre än den traditionella automatiseringen av arbetsflöden och använder artificiell intelligens och maskininlärning (AI/ML), strukturerad orkestrering av processer, policystyrd och händelsebaserad automatisering, nyckelkomponenter i molnbaserade integrationsplattformar (iPaaS), robotautomatisering (RPA) och mycket mer. För närvarande uppskattar Gartner att mer än hälften (56 procent) av företagen i genomsnitt har fyra hyperautomatiserade projekt på gång. Företagen som ligger i framkant har redan nu mer än 10 projekt på ritbordet. Tyvärr har många företag svårt att få projekten från ritbordet till verkligheten, eftersom IT-avdelningarna och de komplicerade IT-landskapen inte uppfyller kraven på snabbhet, effektivitet och modernisering. Lösningen ligger alltså i att ha bra integrationsmönster och integrationsteknik. 

– När företag accelererar i den nuvarande kapplöpningen, som innebär att snabbt modernisera och leverera integrerade upplevelser, har behovet av att koppla ihop stora mängder data, applikationer, människor och saker aldrig varit större, säger Claes Huber, försäljningsansvarig på Boomi Sverige. Boomi löser några av vår tids viktigaste affärsproblem och förändrar hur organisationer accelererar integrationer, bryter ner datasilos, automatiserar arbetsflöden och kopplar alla till vad som helst, var som helst. Hyperautomatisering är nästa steg i den här utvecklingen och vi förnyar nu våra lösningar så att våra kunder snabbt kan nyttja den nya tekniken, fortsätter han.  

Nylanseringar under Out of This World 

Som en del av Boomis vision om hyperautomatiserade företag presenterades företagets senaste lanseringar vid årets Out of This World-konferens den 10 november:

Boomi Event Streams: För att göra integrationer snabbare och enklare har Boomi utvecklat Event Streams; en ny tjänst som består av en händelsedriven IT-arkitektur (EDA). Tjänsten säkerställer full integrering av händelsebaserad data, vilket ökar hastigheten, flexibiliteten och skalbarheten i vilken hybrid IT-miljö som helst, oavsett komplexitet. Detta innebär att Boomis kunder kan bygga och skala upp på några minuter i stället för dagar.

Discover Catalog: Ett bibliotek med integrationer som är redo att användas, så kallade connectors. Dessa är tillgängliga gratis på Boomis plattform. De kan användas som de är eller skräddarsys.