Nyheter

Ny portaltvätt optimerar borstsystemet och doseringen av rengöringsmedel

I den här portaltvätten optimeras borstsystemet och doseringen av rengöringsmedel för att ge en enastående tvätt av alla fordonsytor med 10 % lägre vattenförbrukning och en minskad användning av rengöringsmedel. ISTOBAL M’WASH4 har en ny typ av torkning som roterar 360 grader vilket ger bättre torkning med lägre energiförbrukning och minskat ljudtryck.

Den 8/11 2021 presenterade ISTOBAL i sitt nya showroom på huvudkontoret i spanska Valencia, den nya portaltvätten ISTOBAL M’WASH4, som är ännu mer tekniskt avancerad, effektiv och innovativ. Koncernen lanserar en automatisk anläggning av högsta kvalitet på marknaden, som innebär rengöring och torkning av fordon på kortare tid och med bättre resultat, vilket ger en användarupplevelse som är bekvämare, roligare och säkrare.

Med rena och enkla linjer samt en design som vill väcka känslor hos användaren utmärker sig den nya portaltvätten ISTOBAL M’WASH4 med sin effektivitet och för att den förbättrar rengöringens och bilvårdens produktivitet och lönsamhet.

Álvaro Merín, produktchef på ISTOBAL, berättade under presentationen att:

– M’WASH4 är ett stort tekniskt steg för att förändra fordonstvätt och bilvård genom effektivare teknik som dessutom är mer intuitiv och uppkopplad.

Han förtydligar:

– Den här nya tvätten integrerar den bästa tekniken i världen för fordonstvätt och symboliserar vår fasta övertygelse för att skapa lönsamhet för våra kunder, säkerhet för de som arbetar dagligen på anläggningen, med känslan av att få njuta av en utmärkt tvättupplevelse som dessutom tar hänsyn till miljön.

Fläckfri rengöring på kortare tid och med lägre förbrukning av vatten och kemikalier

ISTOBAL M’WASH4 ger en effektivare och skonsammare tvätt för bilens alla ytor, tack vare vidareutvecklingen av borstsystemet. Med borstarna förenklas anpassningen till olika typer av fordon med en intensitet och rörelse som ger en perfekt finish på kortare tid.

Dessutom har tvätten ett nytt doseringssystem för rengöringsmedlet som automatiskt justerar mängden efter maskinens hastighet, med målet att minska förbrukningen av kemikalier till hälften vid kombinerade cykler. Med justerbara munstycken på undersidan nås även svårtåtkomliga områden och med hjälp av andra munstycken längre upp tvättas hela fordonets yta, oberoende av form och storlek.

Tack vare den här utvecklingen sparar den nya portaltvätten 10 % vatten under tvätt och skumbildande förtvätt utan att slutresultatet försämras. Det innebär att man i genomsnitt sparar 7 liter vatten per fordon, vilket ger en besparing på cirka 70 000 liter vatten per år.