Nyheter

Debatt: ”Att flyga i tjänsten får inte bli normalt igen”

”Erfarenheterna av att arbeta digitalt är nu många och användbara. Pandemin slog hårt, men den har också lett till att digitala barnsjukdomar kunnat utrotas.”

Det skriver de två forskarna Claire Hoolohan, forskare vid Tyndall Centre for Climate Change Research på University of Manchester och Tullia Jack, biträdande lektor vid institutet för tjänstevetenskap på Lunds universitet i ett debattinlägg i Sydsvenskan:

”Tjänsteresandet drabbar miljön hårt. Flyget är värst, men allt resande bidrar. Sverige släpper varje år ut drygt ett ton koldioxid per invånare, fem gånger mer än genomsnittet i världen enligt en forskningsrapport från Chalmers i Göteborg, Climate footprint from Swedish residents’ air travel, av Anneli Kamb och Jörgen Larsson.”

”Erfarenheterna av att arbeta digitalt är nu många och användbara. Pandemin slog hårt, men den har också lett till att digitala barnsjukdomar kunnat utrotas. Forskning, som en av oss, Tullia Jack, har gjort tillsammans med Andrew Glover, visar att i den akademiska världen har digitala möten och samarbeten fungerat utmärkt trots att parterna befunnit sig på olika håll.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.sydsvenskan.se/2021-11-18/att-flyga-i-tjansten-far-inte-bli-normalt-igen