Nyheter

XPENG till Sverige

XPENG Motors, ledande inom intelligenta elfordon, etablerar sin verksamhet i Sverige, Danmark och Nederländerna, som ett nästa steg i sin europeiska expansionsresa. XPENGs innovativa elbilar introduceras på ländernas marknader i början av 2022.

Nyheten presenteras som en del av XPENGs europeiska och globala marknadsstrategi, och kommer nu, bara ett år efter lanseringen i Norge, till Sverige, Danmark och Nederländerna. Inom länderna har lokala kontor öppnats som driver lanseringen. XPENG har nyligen offentliggjort planer på att öppna Europas första XPENG Experience Centers i dessa länders huvudstäder i början av 2022. Lokala XPENG-hemsidor och sociala medieplattformar kommer också att lanseras för varje marknad.

– Det här är ett stort steg för XPENG och vi är exalterade över att göra offensiva drag i Sverige, Danmark och Nederländerna, så att ännu fler får ta del av våra intelligenta elbilar. Vi ser fram emot att arbeta på plats inom dessa marknader för att kunna vara nära våra kunder. Vi kommer att presentera fler spännande nyheter för den europeiska regionen väldigt snart – stay tuned, säger Xiaopeng He, vd på XPENG.

– Vi har jobbat under radarn under flera månaders tid för att få igång de nya verksamheterna i Sverige, Danmark och Nederländerna, med bästa möjliga team på plats som representation. Vi är väldigt förväntansfulla inför framtiden och ser fram emot att se XPENG-bilar på vägarna i ännu fler europeiska städer, säger Liyang (Leon) He, vice vd på XPENG.

XPENG Motors grundades 2015 och är ett ledande teknikföretag med ett mångfacetterat ekosystem av produkter, med allt från intelligenta elbilar till privatbemannade elektriska flygfarkoster och robotar. Företaget har dessutom precis offentliggjort en ny och uppdaterad varumärkesprofil som ska spegla andan och visionen för framtidens intelligenta rörlighet. Ambitionen är att leverera smarta mobilitetslösningar som sätter människan först, genom att skapa och utveckla fordon med fokus på den mänskliga upplevelsen.

Foto: James Holm