Nyheter

Sveriges Karriärföretag 2022

Rototilt har utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022. Det står klart efter en utvärderingsprocess där företaget kvalificerat sig genom finansiella nyckeltal, kommunikation kring rekrytering och bedömning av en expertjury. Utmärkelsen kommer samtidigt som det växande företaget söker ytterligare åtta nya medarbetare.

– Det är hedrande och visar att vi är på rätt väg både när det handlar om sättet vi arbetar på i vardagen och i det strategiska arbetet i att vara en attraktiv arbetsgivare är en viktig beståndsdel, säger koncernens HR-chef Peter Strömberg.

Motiveringen till utmärkelsen löd:

Rototilt vinner våra hjärtan med deras unika företagskultur. Det är tydligt att Rototilt värdesätter sina medarbetare till fullo. Genom goda förmåner och en förmåga att lyfta sina medarbetare skapar Rototilt en attraktiv arbetsplats. Oavsett kanal möts man av glädje och passion för sin arbetsplats. Rototilt är en förebild i sitt employer branding arbete och vi ska med stor glädje följa deras framgångsresa.”

Rototilt är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorsystem, redskap och tillbehör för grävmaskiner. Företaget har sin bas i västerbottniska Vindeln och är ett av 23 företag i bygg- och anläggningsbranschen som tilldelats utmärkelsen för år 2022.

– Vi arbetar ständigt för att bli en ännu bättre arbetsgivare. Det handlar både om att löpande följa upp hur våra medarbetare trivs via medarbetarmätningar och förtroendet för den riktning som företaget tar. Men det handlar också om att skapa möjligheter för våra medarbetare att utvecklas. Det hjälper oss i vårt rekryteringsarbete då interna karriärvägar är viktiga, då vi har stora behov av nya krafter på vår tillväxtresa.

Just nu söker Rototilt åtta nya medarbetare. Tjänsterna sträcker sig allt från CNC-operatörer och kvalitetsingenjörer till applikationsutvecklare. Företaget har en stark utveckling med kraftig tillväxt på marknader runt om i hela världen.

– De som börjar hos oss på Rototilt kommer till en internationell miljö där kunder, leverantörer och andra samarbetspartners samt våra egna dotterbolag som finns över hela världen. Våra produkter är dessutom en viktig pusselbit för att bygg- och anläggningsbranschen ska kunna bli mer effektiv och hållbar. Att få vara med och bidra till det, i en häftig tillväxtresa med en fantastisk potential, är vi många på företaget som värderar väldigt högt, säger Peter Strömberg.

Bland fördelarna med Rototilts tiltrotatorsystem är en mer effektiv arbetsvardag, där grävmaskinen kan utföra samma jobb på kortare tid och med färre maskinförflyttningar. Det leder till ett minskat klimatavtryck och en säkrare arbetsmiljö.