Nyheter

Ny slagkross från Keestrack

Under Oktoberdagarna 2021 i Norska Spydeberg visades slagkrossen R3e för första gången upp för den skandinaviska marknaden. R3e är en kompakt och kraftig kross avsedd för asfalt, betong, tegel och kalk och är 100 % elektriskt driven. Den drivs antingen via nätström, vilket gör att den inte ger några utsläpp alls, eller via motorpaket från Fredheim Maskin som sparar motorn, bränsle och naturligtvis även miljön.

R3e är försedd med sikt, retur, sidoutmatare samt magneter för att separera metaller från massorna man bearbetar. Krossen har fyra slagor och väger 8,5 ton med en rotordiameter på 1100mm. Beroende på material så har den en kapacitet på 60-250ton/h. Maskinen flyttas enkelt runt på arbetsplatsen då den är larvburen med rejäla band.

Man flyttar maskinen med den medföljande fjärrkontrollen och det finns två olika hastigheter att välja mellan.

I transportläget så är den endast 12900mm lång, 2550mm bred och har en höjd på 3200mm. Totalt väger slagkrossen 30ton.

R3e levereras pulverlackad från fabriken, och vid den 3,5m3 stora inmatningen så kan du känna dig trygg eftersom slitdelarna är tillverkade i Hardox.

Keestrack R3e levereras med LED arbetsbelysning som standard, liksom centralsmörjning och smörjfria larver. Det är bara att koppla in strömmen och sätta igång att arbeta.