Nyheter

Dachser Sweden tillsätter Country Manager

Logistikföretaget Dachser inleder det nya året starkt med att tillsätta en Country Manager för Sverige. Detta som ett steg för att stärka landets ledningsstruktur i den positiva framfart företaget just nu befinner sig i.

Under våren 2021 kunde Dachser Sweden visa upp rekordsiffror för det gångna året och det avslutade räkenskapsåret ser inte ut att bli ett undantag från denna positiva trend. För att fortsatt hålla uppe takten tillsatte logistikföretaget den 1 januari 2022, Carl-Johan Westas som Country Manager för Sverige.

Carl-Johan Westas ansvarar nu för Dachser Swedens fyra platskontor för vägtransport, belägna i Malmö, Jönköping, Göteborg och Stockholm. Tidigare har rollen som Country Manager för Sverige legat på René Sidor, även Managing Director för Dachser Nordic.

– Den framfart vi ser i Sverige fordrar att vi stärker landets ledningsstruktur. Carl-Johan, med sin erfarenhet både från den operativa delen samt försäljningssektorn, har varit en bidragande faktor till denna positiva utveckling, säger René Sidor Managing Director, Dachser Nordic. I rollen kommer Carl-Johan även ta över som Branch Manager för Dachser Swedens största filial i Jönköping.

Carl-Johan började sin anställning för Dachser Sweden i november 2017, som Branch Manager för filialen i Göteborg. Januari 2020 tog han sig ann en dubbel ledarposition som interim Branch Manager för filialen i Malmö parallellt med ansvaret i Göteborg.

– Jag ser verkligen fram emot att till större grad få möjlighet att påverka utvecklingen av Dachser Sweden, berättar Carl-Johan Westas och fortsätter: I Sverige klassas Dachser Sweden som en relativt liten spelare inom branschen, medan vi globalt är stora med ett brett nätverk. Jag vill vara med och sätta Dachser på den svenska kartan; som den globala spelaren, med lokal kontakt och service.

Stått starkt i svåra tider

De gångna åren har globala leveranskedjor drabbats av den ena störningen efter den andra. Där pandemin stått för en stor påverkan. Men redan under 2020 när pandemin skakat om världen och gjort avtryck på handelsmarknaden gjorde Dachser Sweden ett rekordår där årsredovisningen för det svenska bolaget visade en ökad nettoomsättning till 751 miljoner kronor och ett resultat på 26 miljoner kronor före skatt.

– 2021 ser inte ut att vara ett undantag från denna positiva utveckling vi såg resultat av redan under 2020, förklarar Carl-Johan och fortsätter: men det är inte bara i siffror vi ser den positiva utvecklingen, vi har under föregående år stärkt organisationen inom alla våra platskontor, samt våra shared service avdelningar. Vilket verkligen känns roligt.