Nyheter

Ny styrelseledamot i Ortelius Holding AB

William (Bill) Ribaudo, baserad i Boston, USA, har valts till ny styrelseledamot i Ortelius Holding AB, ett företag som utvecklar mjukvara för att effektivt bygga digitala tvillingar, vid bolagstämman den 4 januari 2021.

– Bill har en djup förståelse för marknadens förutsättningar globalt och hans kunskaper i att driva digitala omvandlingar är betydelsefulla för oss. Ortelius är en av få i världen som har utvecklat en egen mjukvaruplattform för att bygga, underhålla och utveckla digitala tvillingar och vi har ambitiösa planer framåt. Vi är i en fas där vi skall bredda det internationella fotavtrycket för vår inorigo®-mjukvara samt etablera ett starkare partner-nätverk i Europa och USA. Bill kommer in vid helt rätt tidpunkt med sin erfarenhet av tillväxtbolag och sitt stora kontaktnät. Det är med glädje som jag välkomnar en så välrenommerad person som Bill till Ortelius styrelse, säger Ulf Jensen, VD på Ortelius.

Bill är en frekvent författare och internationell talare, i både styrelserum och på konferenser, om innovation av digitala affärsmodeller och dess koppling till marknadsvärdering. Bills forskning har publicerats brett, inklusive i Wall Street Journal, [email protected] och Strategic News Service Global Report.

Han har varit talare vid flertalet globala sammankomster inklusive det 28:e ekonomiska forumet (Krynica, Polen) 2018, LinkBridge Global Investors Annual Meeting (NYC), CES (Las Vegas), The Intelligent Enterprise Conference (Sverige), SNS Future in Review ( FiRe)-konferenser, 10:e årliga Utah Economic Summit, BBC-radio och det tjeckiska institutet för informatik, robotik och cybernetik.

Under Bills karriär på Deloitte ledde han Deloitte Advisory’s Technology, Media, and Telecommunications Industry practice i många år och har över 35 års verksamhetserfarenhet, inklusive verkställande ekonomistyrning för offentliga företag och strategisk och operativ rådgivning.

– Jag ser fram emot att ingå i Ortelius styrelse. Det är ett innovativt företag som har framgångsrikt vuxit sig allt starkare. Det ska bli mycket spännande att vara med och strategisk utveckla deras affärsmodell och erbjudande ytterligare. Ortelius har en produkt som är grundläggande för organisationer idag och i framtiden, säger William Ribaudo.

Ortelius använder inorigo® för att skapa digitala tvillingar av alla olika delar av ett företag. Delarna kan kopplas ihop, som byggstenar, till en fungerande helhet, vilket gör det möjligt att bygga en digital tvilling av hela företaget i ett stegvis tillvägagångssätt.

Med inorigo® utvecklas ett gemensamt språk för hela verksamheten och all dess data, aktiviteter och relationer i en verksamhet, vilket gör det mycket lättare för organisationer att utbyta system och integrera nya affärsmodeller.

Bill är medlem i OECD:s Committee on Digital Economy Policy. Han har varit styrelseledamot för Massachusetts High Technology Council i 20 år och tjänstgör för närvarande som dess Treasurer. Bill tog sin BS (magna cum laude) i redovisning från Providence College i USA.

Han är medlem i AICPA och i Massachusetts and New York Society of Certified Public Accountants.