Nyheter

Sitowise förvärvar ny spetskompetens i Sverige

Mavacon är en konsult inom infrastruktur och samhällsbyggande med placering i Falun. Sitowise strävar efter en nyckelposition i Norden som en mångsidig expert inom samhällsbyggnad.

Koncernen har vuxit snabbt i Sverige under senaste två åren och det nyaste förvärvet kommer att bredda och fördjupa bolagets tjänster ännu vidare.

Mavacon Mark & ​​VA Consult AB grundades i november 2015 och är ett företag med 13 experter med kompetenser inom konsultverksamhet, tekniska studier och designtjänster för väg-, mark-, vatten-, avlopps- och dagvattenprojekt. Företagets kunder är kommuner, kommunala bolag och privata operatörer för vilka Mavacon genomfört projekt över hela landet, från Malmö till Östersund.

– Jag är väldigt glad att Mavacon ansluter till Sitowise familjen i Sverige. Det är ett bra steg framåt i vår strategi att stärka vårt erbjudande inom infrastrukturplanering och också att utöka vår geografiska täckning. Vi har nu ännu bättre möjligheter att serva våra kunder i komplexa projekt inom samhällsbyggnad som ständigt ställer nya krav på bredare kompetens. Ju mer omfattande kompetens vi kan erbjuda, desto bättre kommer vi att lyckas i framtiden, säger Jonas Larsson, Sitowises chef för den svenska verksamheten.

Sitowise har gjort fem förvärv i Sverige under de senaste åren.

I koncernens dotterbolag Byggnadstekniska Byrån (BTB) AB jobbar 180 experter inom konstruktion och geoteknik och Technology for Infrastructure Projects Sweden (TFIP) AB sysselsätter 70 experter, som främst arbetar komplexa installationer bland annat i infrastrukturprojekt under mark.

– Vi är exalterade över detta nya kapitel i Mavacons historia. Vi kan ta våra nästa utvecklingssteg som en del av Sitowise, och vi kan växa tillsammans. Detta är en fantastisk möjlighet för både oss och våra kunder. Vår expertis kompletterar varandra, och våra kunder kan få en ännu mer heltäckande service, sammanfattar Truls Persson, en av Mavacons grundare.