Nyheter

Skydda arbetsplatsen med starka byggstängsel

Varje arbetsplats behöver någon form av byggstängsel eller byggstaket, som avgränsar arbetsplatsen från områden där allmänheten vistas. Dessa stängsel ska helst inte ta upp för mycket plats för allmänheten, men samtidigt ska de utgöra ett kvalitativt skydd.

Oavsett hur stort område som behöver avgränsas eller var detta område är beläget så är det viktigt att man följer de säkerhetsföreskrifter som gäller och att man tar god tid på sig att välja det bästa alternativet för sitt ändamål. Byggstaket är en enkel variant av skyddsstaket, som inte tar så stor plats runt omkring och byggstängsel finns i flera olika varianter.

Byggstängsel finns i regel från en höjd på cirka 1 meter, men oftast krävs en höjd upp till 2 meter för att det ska utgöra så gott skydd som möjligt. Säkerhetsstandarderna för utomhusområden är högre än för inomhus, eftersom människor som använder dessa arbetsplatser ibland faller, snubblar eller till och med kan bli överkörda av maskiner. Säkerhetsbarriärer för utomhusbruk monteras därför vanligen på en höjd av cirka 2 meter.

Billigare lösning med ett byggstängselpaket

Det finns flera fördelar med att satsa på ett byggstängselpaket för det område man vill skydda. Genom att köpa i bulk kan du få ett mycket bättre pris för samma mängd stängsel. Ett paket med byggstängsel innehåller vanligtvis alla tillbehör som behövs för att det ska kunna byggas snabbt, och utan alltför många komplikationer.

Du får fördelen med att rätt antal stolpar, bultar och muttrar ingår i ett byggstängselpaket, så du behöver inte tänka på om alla delar är medräknade. Det kommer göra att monteringsjobbet av ert byggstängsel blir mer effektivt. Byggstängselpaket har alla delar och tillbehör med, så när allt ska byggas på platsen kommer arbetet att gå smidigare.

Ett skydd för varje specifikt användningsområde

Det finns ett stort utbud av olika byggstängsel, så det finns ingen anledning att skynda fram ett beslut. Kontrollera vilka alternativ som finns till hands, som är passande för de säkerhetsföreskrifter er arbetsplats behöver ta hänsyn till. Kan det till exempel vara lämpligt att uppföra byggstängsel med en färg eller skyltar, som visar mer tydligt att de finns på plats.

Tänk på platsen, storleken på det område du vill skydda och kontrollera om det finns några regler som du måste följa när du bygger ett staket. Många stora företag har till exempel egna regler för vilka byggstängsel de använder. Dessa regler presenteras vanligtvis i riktlinjer som beskriver vilka typer av byggstängsel som måste användas för att ge bästa möjliga skydd.

https://www.bgfix.se/byggstangsel-erbjudande/