Nyheter

Wennström levererar laddinfrastruktur för elbussar till Scania

Wennstrom har på uppdrag av SCANIA levererat, installerat och driftsatt laddstationer vid bussdepån i Strängnäs. Kontraktet omfattar även ett flerårigt support och serviceavtal.

Tillsammans med nya elbussar ingår laddinfrastrukturen i en totalleverans som SCANIA genomför till bussoperatören Bergkvara Buss AB.

– Vi har ett starkt nordiskt team inom e-mobility och levererar smarta lösningar tillsammans med etablerade leverantörer av hård- och mjukvara till ladd-infrastruktur, säger Mats Lundh VD för Wennstrom.

Laddsystemet som består av kraftskåp och satelliter levereras av det finska företaget Kempower. Laddarna är uppkopplade via en IT plattform; Kempower ChargEye Depotmaster.

Via detta system kan laddningen övervakas och styras i realtid, disponibel effekt kan dynamiskt distribueras till de bussar som är i störst behov av laddning.

– I och med valet av Wennstrom fick vi en utmärkt kombination av ett tekniskt avancerat laddsystem samt en professionellt utförd entreprenad, säger Henrik Eng, försäljningsdirektör för bussar hos SCANIA.

Om Wennstrom
Wennström är en oberoende partner inom e-mobility. Det innebär att man kan erbjuda en komplett ladd-infrastruktur i Sverige, Norge, Finland och Danmark som är anpassad till er fordonsflotta. Wennström tar hand om allt från start till mål – projektering, myndighetskontakter, tillstånd, installation och service.