Nyheter

Heavy Rental Group förvärvar Arema Rental

Heavy Rental Group AB förvärvar Arema Rental AB och skånska N Rental AB, som i samband med affären byter namn till Arema Heavy Rental och etablerar detta namn även i syd.

Med denna plattform skapar Heavy Rental Group förutsättningar att utvecklas vidare mot målet att bli marknadsledande i Sverige inom segmentet Heavy Rental, uthyrning av tunga entreprenadmaskiner utan förare.

– Bildandet av Heavy Rental Group ger oss en fantastisk möjlighet att växla upp etablerad verksamheter, samt möjliggöra ytterligare bolagsförvärv inom segmentet, säger Per-Eric Troneus, styrelseordförande i Heavy Rental Group. Vidare berättar Per-Eric, att Björn Janström har rekryterats som ny VD och tillika ansvarig som VD för Arema Heavy Rental Syd AB. Björn Janström skall leda gruppen och har ett uttalat marknadperspektiv och tydliga tillväxtmål.

Arema är idag ett starkt varumärke och har en etablerad marknadsposition i öst och nu även i syd, under samma namn. Gruppen omsätter ca 130 MSEK med god lönsamhet. Inom gruppen återfinns ett 30-tal medarbetare och totalt förfogas det över ca 500 maskinenheter.

– Det känns naturligt att Arema tar steget och blir en del av Heavy Rental Group med möjligheten att utvecklas i en större struktur, säger Michael Haddleton och Anders Boman, styrelseordförande respektive VD, i rollen som säljare av Arema Rental AB.