Nyheter

Strategiskt samarbete kring digital transformation

PTC och den globala fordons- och industrileverantören Schaeffler har inlett ett partnerskap där Schaeffler kommer att standardisera på PTC:s lösningar för ett integrerat och heltäckande IT-landskap.

Schaeffler kommer också att stödja PTC i företagets fortsatta utveckling av marknadsspecifika standardlösningar för fordons- och industriföretag.

Det nya partnerskapet bygger vidare på den 20-åriga relation som PTC och Schaeffler har kring PTC:s CAD- och PLM-lösningar. Lösningarna är viktiga för Schaefflers initiativ för digitala tvillingar och för visualisering av 3D-modeller, till exempel de som används i AR-projekt.

PTC kommer att hjälpa Schaeffler att gå från en skräddarsydd teknisk IT-miljö till att använda standardapplikationer i hela företaget. Därigenom kommer Schaeffler att kunna agera snabbt på deras dynamiska och konkurrensutsatta marknad.

Partnerskapet ska fokusera på att optimera den befintliga miljön samt utveckling av projekt, som Schaeffler’s Enterprise Traceability eller Model-Based Enterprise, och djupare integration av verktyg för utveckling av mjukvara.

Målet är en företagsomfattande integration av mjukvaru- och systemutvecklingslösningarna (Application Lifecycle Management och Model-Based Systems Engineering). Detta kommer även att möjliggöra mer effektiv kartläggning av systemtekniska krav, såsom landspecifika säkerhetsföreskrifter.

– Samarbetet med PTC är ytterligare en milstolpe i vår digitaliseringsstrategi enligt Roadmap 2025, säger Uwe Wagner, Chief Technology Officer på Schaeffler AG. Heltäckande datamodeller, 3D-data och digitala tvillingar är redan grundläggande delar i vår forsknings- och utvecklingsprocess. Den ökande komplexiteten kräver pålitliga IT-lösningar inom alla utvecklingsområden för att uppnå mer innovation, smidighet och effektivitet. För att uppnå detta är det avgörande för Schaeffler att arbeta med starka partners som PTC.

– I vårt arbete tillsammans med Schaeffler strävar vi efter att vidareutveckla marknadsspecifika digitala transformationslösningar, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef på PTC. Båda företagen kommer att dra nytta av ett djupare samarbete.