Nyheter

XPENG öppnar sitt första europeiska Experience Center i Sverige

Elbilsföretaget XPENG Motors öppnade idag sin första XPENG Experience Store i Sverige, i Westfield Mall of Scandinavia. Det är den första europeiska butiken i sitt slag. I XPENG Experience store får kunderna en fängslande detaljhandelsupplevelse där de kan lära sig om varumärket och modellerna.  

XPENG Motors grundades 2015 och är ett ledande teknikföretag som fokuserar på smarta elbilar och mobilitetslösningar. Genom sina dotterbolag strävar XPENG efter att utforska och utveckla ett flerdimensionellt ekosystem för mobilitet, bland annat genom flygande bilar och robotteknologi.

Öppnandet av butiken i Stockholm är en viktig del i XPENGs planer på att expandera sin verksamhet till fler europeiska länder under 2022. Sverige, Danmark och Nederländerna följer Norge, som var det första europeiska land som XPENG lanserades i.

– Det var avgörande att vi etablerade oss på en av de viktigaste marknaderna i Europa. Vi är mycket glada över att öppna vår första egendrivna butik i Sverige. Öppnandet innebär en milstolpe i XPENGs ambition att växa och expandera i Europa, där vi vill introducera våra smarta elbilar. De är integrerade med avancerad teknologi som utvecklats internt av XPENG. Vi vill skapa en bättre hållbar mobilitetsupplevelse tillsammans med våra kunder, säger Leon He, vice vd för XPENG. 

På plats i XPENG Experience Store finns välutbildade produktrådgivare som kan svara på frågor, hjälpa till med den digitala beställningsprocessen och koordinera provkörningar inom en snar framtid.

– Idag inleds ett nytt kapitel för XPENG med öppningen av vår första Experience Store här i Sverige, en nyckelmarknad för elbilar. Detta nya showroom gör att vi kan nå nya kunder och erbjuda en intuitiv upplevelse av våra smarta bilar. Tillsammans med Bilia kommer XPENG att bygga fler showrooms i andra städer runt om i Sverige, säger Elvis Cheng, regionchef för XPENG i Norden.   

Både XPENG P5 och P7 Wing Edition kommer att finnas i butiken. Modellerna uppvisar futuristisk design, en smart cockpit och enastående kvalitet. Mer detaljerad försäljningsinformation gällande modellerna kommer att kommuniceras av XPENG.