Nyheter

Fälgnyheter från Imaz Wheels

Imaz har släppt sina fälgnyheter för 2022 och i år har man satsat på konkava fälgar med fokus på djup.

– Vi satsar stenhårt på flow-forming, dels av miljöskäl, dels av säkerhetsskäl. Flow-formingfälgar är lättare och starkare än vanliga aluminiumfälgar och i Sverige är det inte helt ovanligt att fälgarna går under namnet ”lättviktsfälgar”, en annan trend för 2022 är läppen som kommit tillbaka från senare dagar säger Imad Doudar, VD på Däckline Sverige AB.

Bland nyheterna finns Imaz FF675 som kommer i fyra kulörer, bland annat black polished med kromad fälgbana och custom black i mattsvart med svart fälgbana. Denna serie släpps i storlekarna 8,5×19 – 9,5×19 9×20 – 10×20 – 9×22 – 10,5×22. För den som är ute efter en populär färg så finns även denna serie i mattbrons.

Imaz FF499 kommer att släppas i kulörerna silver polished, black polished och glossy black, där den sista är en specialtillverkad färg. Denna serie kommer att finnas i upp till 21 tum.

Sist men inte minst så är det Imaz FF599 som beräknas bli årets storsäljare. Samtliga storlekar kommer att vara tillgängliga; 8,5×19-9,5×19-8,5×20-10×20. Denna serie kommer i färgerna dark tint, brushed titanium och brushed bronze.