Nyheter

Dachser förstärker sin charterverksamhet 

Dachser Air & Sea Logistics kommer att fortsätta sitt charterflygprogram på linjen Hong Kong-Europa under ett långsiktigt avtal. Detta kommer att göra det möjligt för logistiktjänsteleverantören att förse sina kunder med pålitlig flygfraktkapacitet från januari 2022 till mars 2024.

I framtiden kommer Dachser att trafikera Boeing 747-400F på sträckan Hong Kong-Liège i båda riktningarna.

På reguljärflyg kan flygplanet rymma upp till 100 ton last.

– Efterfrågan på flygfrakt är rekordhög, säger Timo Stroh, chef för Global Air Freight, Dachser. Flygfraktkapaciteten är mycket låg. Det är därför vi kommer att fortsätta att förlita oss på kapaciteten hos vårt eget starka nätverk och lägga upp planer i rätt tid, proaktivt och långsiktigt.

– Flexibilitet med alternativ färdväg För att undvika flaskhalsar verkar Dachser Air & Sea Logistics på små flygplatser, som Liège, Belgien. Därifrån finns en god anslutning till logistiktjänstleverantörens vägtransportnät, vilket påskyndar hämtnings- och leveransprocesserna.

– Tack vare vår integrerade nätverksexpertis kan vi erbjuda en heltäckande lösning från en enda källa – från fabriken till slutkunden, säger Stroh vidare. Särskilt i utmanande tider kräver att säkerställa en stabil och pålitlig verksamhet på marknaden smarta och kreativa lösningar.

– Genom att etablera ett eget flygfraktnätverk kommer Dachser att skapa säkerhet och stabilitet för sina kunder på stora fraktrutter mellan Europa, Asien och USA under en period av allvarlig kapacitetsbrist. Bara under 2021 genomförde logistiktjänsteleverantören 175 charterflyg, inklusive 12 reguljära avgångar och 15 destinationer. Vi svarar på marknadens efterfrågan genom att ge kunderna transparent design och pålitlig service vid fasta transporttider, förklarar Stroh.