Nyheter

För att möte den globala chipsbristen i IoT-applikationer: Bosch utökar produktionen

Som ytterligare ett steg i att bekämpa den globala chipbristen utökar Bosch kapaciteten i sin fabrik i Reutlingen. 

Detta för att möta den ständigt växande efterfrågan på chip i mobilitets- och IoT-applikationer.

– Investeringen stärker inte bara vår konkurrenskraft, utan kommer även att gynna våra kunder och hjälpa till att bekämpa krisen i halvledarförsörjningskedjan” säger Stefan Hartung koncernchef Robert Bosch GmbH.

Expansionen i Reutlingen skapar ytterligare 3 600 kvadratmeter ultramoderna renrumsutrymmen. Bosch bygger samtidigt ut en kraftförsörjningsanläggning och en byggnad för de försörjningssystem som stödjer nya och befintliga produktionsområden. Allt planerat att tas i drift 2025.

– AI-metoder i kombination med uppkoppling har hjälpt oss att uppnå kontinuerliga, datadrivna förbättringar i tillverkningen och därigenom producera bättre och bättre chip, säger Markus Heyn, ansvarig för affärsområdet Mobility Solutions, Robert Bosch GmbH.

Ökad efterfråga på halvledare

Bosch har utvecklat och tillverkat halvledare i över 60 år, och i Reutlingen över 50 år för både fordon- och konsumentelektronik. Expansionen av anläggningen ska i första hand tjäna den växande efterfrågan på MEMS inom fordons- och konsumentsektorer och för krafthalvledare av kiselkarbid.

– Bosch är redan en ledande chiptillverkare för fordonstillämpningar, säger Markus Heyn. Och det här är en position vi avser att befästa.

Bosch är den enda underleverantören i bilindustrin som tillverkar krafthalvledare av kiselkarbid.