Nyheter

Varför du ska välja hyresrätt

Hyresrättsmarknaden kan många gånger få ett dåligt rykte där endast det negativa uppmärksammas. Det pratas om massiva bostadsköer och höjda hyror vilket kan få ens bostadsletande att kännas hopplöst. Men det finns en annan sida av myntet som ofta tycks glömmas bort. Att bo i en hyresrätt kommer med flera fördelar som kan bidra till att du får ett tryggt och långvarigt hem. Om du är på jakt efter bostad, kolla in BostadsZonen för att hitta hyresrätter i hela Sverige. 

Stressa inte över ekonomin

Medan bostadsägare måste hålla koll på förändringar i räntan och bostadsmarknaden överlag, kan man som hyresgäst vara mer avslappnad. Man behöver inte älta över om marknaden är bra för att köpa eller sälja eller hur värdet av ens bostad förändras. Istället vi har bara vår hyra att tänka på. För att inte nämna en av de mest uppenbara fördelarna – att inte behöva ta lån för ens boende. Det hjälper en att få större tydlighet kring ens ekonomi när man vet att hyran endast höjs en gång per år.

Låt proffsen fixa problemen  

En stor fördel med hyresrätter är att du inte bär ansvar för att reparera skador eller liknande i bostaden. Det är hyresvärdens uppgift att se till att lägenheten är i ett bra skick, så om din tvättmaskin går sönder är det bara att ringa hyresvärden så löser de problemet. Det är dels bra ur ett ekonomiskt perspektiv eftersom det kan vara kostsamt att behöva betala för reparation eller ersättning av vitvaror ur egen ficka. Men det är också positivt eftersom problemen får lösas av experter istället för att du ska leka hemmafixare för att spara pengar.

Du kan vara flexibel 

Detta är kanske det allra bästa med att ha en hyresrätt och det är friheten att kunna vara mer flexibel. Till skillnad från en bostadsrätt som är mer av en investering, så behöver man inte vara lika bunden till sin hyresrätt. Om du vill prova bo i en annan stad kan du få fördelarna av att kunna göra lägenhetsbyten, likt bostadsrätter, men om du vill säga upp lägenhet kan du gör det utan att tänka på om det är bra tajming att sälja lägenheten.

Att välja hyresrätt är en balansen mellan frihet och trygghet. Det är därför ett bra alternativ för dig som inte vill investera i bostadsmarknaden och vill kunna ha större valmöjligheter kring boende. BostadsZonen kan därför hjälpa dig i jakten på den perfekta hyresrätten.