Nyheter

Nu släpps Mozilla VPN i Sverige och Finland

Under lång tid har Mozilla med sitt starka fokus på säkerhet och integritet varit ett alternativ till de stora IT-jättarna. Intresset har riktats mot webbläsaren Firefox och Mozilla VPN – en tjänst som hittills bara varit tillgänglig i 12 europeiska länder. I över 200 länder har man kunnat skriva upp sig på väntelistor och nu är väntan över för alla i Sverige och Finland.

Förhandsintresset för Mozilla VPN har varit mycket stort i Norden. Interna undersökningar visar att användare i både Sverige och Finland vill ha virtuella privata nät (VPN) för att skydda sin integritet och sin data – framför allt när de kopplar upp sig på publika wifi-nät.

Mozilla VPN stoppar allt spårande oavsett om man surfar, streamar, spelar eller arbetar. Det är möjligt tack vare ett globalt nätverk av hundratals servrar i mer än 30 länder som bygger på teknik från det svenska företaget Mullvad.

Med ett avancerat WireGuard-protokoll krypterar Mozilla VPN all nätverksaktivitet och döljer användarnas IP-adresser. Mozilla sparar inte användarnas aktivitetsloggar – och säljer inte heller data eller samarbetar med tredjepartsplattformar som vill skapa en profil av vad man gör online.

Mozilla VPN är oerhört snabbt eftersom tjänsten inte loggar användarnas aktivitet och för att WireGuard-protokollet bara består av 4 000 rader kod. Det är en bråkdel i storlek jämfört med standardprotokoll som används av andra VPN-leverantörer.

Mozilla VPN är enkel att installera och använda. Man laddar ned appen till sin enhet, loggar in med sitt Firefox-konto och väljer sedan en server i en stad och ett land. Ett konto skyddar upp till fem enheter utan begränsningar.

Mozilla VPN kostar 9,99 euro per månad med en 30-dagars testperiod. Vill man sedan fortsätta kan man välja ett abonnemang på sex månader för 6,99 euro per månad eller tolv månader för 4,99 euro per månad.

Mozilla VPN kan laddas ned i dag för Windows 10, Mac, Linux, Android och iOS.