Nyheter

Ny regionchef på Svevia

Svevia har rekryterat Greta Jodal som chef för region Syd inom division Anläggning. Regionen omfattar hela södra Sverige upp till Värmland och Södermanland.

– Greta Jodals breda kompetens och erfarenhet är väl känd i branschen. Hennes val att ansluta sig till Svevias tillväxtresa stärker mig i övertygelsen om att vi framgångsrikt kommer att fortsätta expandera och bli en ännu starkare aktör på anläggningsmarknaden. Jag ser stora möjligheter i att den höga tekniska kompetens som finns i regionen kompletteras med Gretas affärsorienterade ledarskap och kundfokus i en så expansiv del av Sverige, säger Per Höglund, divisionschef Anläggning.

Greta Jodal kommer närmast från NCC där hon bland annat arbetat inom roller som samverkansledare, affärschef, kommersiell chef och senast som Produktion support manager.

– Jag har ett gott intryck av Svevia som ett företag som vill driva på och bli bättre. Ett bra exempel på det är att man är först ut med att mäta macho-index. Det visar på en villighet att ifrågasätta, diskutera och utveckla sin kultur, och det gillar jag. Jag tror på god kommunikation och tydlighet som verktyg för att alla medarbetare ska förstå hur deras insats bidrar till helheten. Det skapar motivation och engagemang, och med det får vi även nöjda kunder och god lönsamhet. Det ska bli riktigt kul att sätta mig in i Svevias verksamhet och affär. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor anta utmaningarna och ta vara på de möjligheter och resurser region Syd har, säger Greta Jodal.

Greta Jodal tillträder sin tjänst som regionchef på Svevia den 30 maj.

Svevias region Syd inom division Anläggning består idag av tre arbetschefsområden inom geografierna Linköping, Göteborg och Malmö. Regionen har nyligen fått uppdraget att färdigställa E4 Ljungby – Toftanäs och är också entreprenör för det tekniskt avancerade uppdraget att byta kablar på Tjörnbron.

Svevia division Anläggning bygger nya vägar och bygger om befintliga. Även grundläggning, markarbeten, vindkraft och miljörelaterade uppdrag inom marksanering tillhör kärnverksamheten. Divisionen driver hela eller delar av infrastrukturprojekt från projektering och planering till utförande.