Nyheter

Assemblin växer inom el i Eskilstuna genom förvärv

Assemblin stärker sin position i Eskilstuna med omnejd genom förvärv av Stefan El AB med en årsomsättning på cirka 20 MSEK och 11 medarbetare.  

Stefan El grundades 1986 och har sedan dess utvecklats till ett välrenommerat elbolag med hög kompetens inom exempelvis kraft, belysning, maskininstallationer, fiber, datanätverk och laddinfrastruktur för elbilar. Bolaget har en stor andel service- och reparationsuppdrag men erbjuder också nyinstallationer och renoveringar i mindre och medelstora projekt.

– Stefan El är ett välskött elbolag som stärker vårt serviceerbjudande och ger oss en starkare marknadsposition i Eskilstuna. Vi är mycket glada över detta förvärv, och ser fram mot att tillsammans med teamet på Stefan El fortsätta utveckla vårt erbjudande i Mälardalen, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

Stefan El ägs idag i huvudsak av Stefan Eriksson som är verksam som bolagets vd.

– Genom Assemblin får vi tillgång till specialistfunktioner och ett större nätverk, vilket kommer att komma våra medarbetare och kunder tillgodo. Vi har byggt upp en stabil verksamhet, och ser fram mot att fortsätta vår resa tillsammans med Assemblin, säger Stefan Eriksson, vd Stefan El. 

Foto: Assemblin

På bilden från vänster: Daniel Klerdal, Strategichef Assemblin El, Stefan Ericsson, VD Stefan El, Peter Bertlin, Regionchef Öst Assemblin El