Nyheter

Elektriker StockholmAlla behöver förmodligen hjälp av en elektriker någon gång. Det kan vara för att installera vitvaror, när man ska skaffa laddbox, för belysning eller när någonting krånglar. Ibland är det akut och då finns det kanske ingen tid för att jämföra och fundera över vilket företag man ska välja, men andra gånger har man faktiskt möjlighet att göra det.Så väljer du rätt elektrikerNär du ska välja elektriker kan det vara en bra idé att först ta reda på mer om företaget. Om det finns ett specifikt företag som du funderar på att anlita så kan du börja med dem, annars får du börja med att ta reda på vilka som finns att välja mellan där du bor.

Ta reda på sådant som om företaget har F-skattsedel, om de har ordnad ekonomi och vad tidigare kunder tycker. De flesta företag finns med någonstans, så ofta går det att hitta omdömen. Tänk dock på att inte enbart utgå från omdömen på företagets egen hemsida, eftersom de själva väljer ut dessa.

Det kan också vara en bra idé att ta in offertar från flera företaget, för att sedan kunna jämföra dessa. Det här är förstås framför allt en bra idé om du ska anlita elektriker för ett större, och dyrare, jobb.

När du har bestämt dig för ett företag så bör du prata igenom projektet ordentligt med elektrikern, och även be om ett skriftligt avtal. Be om all dokumentation från arbetet, och se till att spara denna. Detta kan du behöva om något skulle bli fel, och du behöver visa försäkringsbolaget att arbetet utfördes av en behörig person.

Eljour – när du behöver hjälp direktFörutom planerade elarbeten, som kan vara både mindre och större, så kan man ibland behöva akut hjälp av en elektriker. Svenska eljouren kan vara på plats inom en timme och hjälpa dig med akuta elfel av olika slag.

De har elektriker i Stockholm (www.svenskaeljouren.se/elektriker-stockholm) och deras eljour kan hjälpa dig dygnet runt, och året runt. De har även en direktjour som i vissa fall kan hjälpa dig direkt över telefon.