Nyheter

Nya ägare i elbåtssatsningen X Shore

Nu fyller X Shore kassan – med en halv miljard. Det är Northvolt-vd:n Peter Carlsson, förre Microsoft-vd:n Hélène Barnekow och artisten Silvana Imam samt Siduri Poli, tech-entreprenör som går in med kapital i elbåtssatsningen X Shore, rapporterar Breakit.

– Jag är oerhört stolt över vårt bolag, vårt team, vår vision och det förtroende vi fått från befintliga och nya investerare, säger bolagets vd Jenny Keisu i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Vi bygger X Shore för att ställa om hela fritidsbåtsbranschen, och att så många högprofilerade investerare inom branscher som EV och tech vill vara med på vår resa är en bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Tillskottet ska gå till fortsatta investeringar i världens mest automatiserade båtfabrik, X Shore Industries 1 i Nyköping. Bolaget ska även intensifiera sitt R&D arbete och fortsätta satsa på att bygga upp ett globalt säljnätverk.