Nyheter

Tysk nätleverantör väljer svenska Waystream för FTTH-utbyggnad

Buchholz Digital är en ny tysk kund som bestämt sig för att använda Waystreams FTTH, 1 Gbit/s, access switchar i sina nät. Beställningen säkrar kundens leveranser under 2022. 

Waystream utvecklar och levererar access switchar för FTTH (Fiber to the Home)-marknaden i hela Europa. Nu har Buchholz Digital i tyska Niedersachsen beslutat att använda Waystream-teknik vid upp- och utbyggnad av sina FTTH-nätverk. Orderns värde är runt 1,4 miljoner kronor och slöts genom Waystreams partner BMA Networks i Hamburg. Leveranser kommer att ske under 2022.

– Vi bestämde oss för Waystreams produkter eftersom vi behöver ytterst tillförlitliga och snabba leveranser av access switchar. För oss som växande företag är detta ett avgörande kriterium. Vi är glada att vi med Waystream har hittat en partner som inte bara levererar med kort varsel utan även högkvalitativ utrustning, säger Jens Moje på Teknisk Service hos Buchholz Digital.

 – Gemensamt med vår partner BMA Networks välkomnar vi Buchholz Digital från Tyskland till Waystream familjen. I och med att Tyskland är en av våra fokusmarknader är det extra roligt att ytterligare en tysk operatörer väljer våra produkter när de bygger upp nästa generations FTTH-nät. Det visar dessutom att våra nätverksprodukter uppfyller de lokala marknadskraven i Tyskland och att vi tillsammans med våra partner kan hjälpa operatörerna vid utbyggnad av deras höghastighetsinternet, Fredrik Lundberg, VD för Waystream.

– Det gläder oss mycket att kunden satsar på produkter från Waystream. Beslutet berodde å ena sidan på att Waystream erbjuder kvalité och framtidssäkra FTTH produkter, å andra sidan på att Waystream kan leverera utrustningen omgående vilket är avgörande i dessa tider, säger Bernd Berger, BMA Networks.