Nyheter

Nya lyxfartyget Beyond nu officiellt i Celebrity Cruises ägo

Igår överlämnades officiellt det nya lyxfartyget Beyond från skeppsvarvet i SAINT NAZAIRE i Frankrike och skeppsbyggaren Chantiers de l’Atlantique. Det är den första större invigningsceremoni sedan pandemin startade, vilket gjorde överlämningen extra speciell.

På plats för att hylla alla skeppsbyggare, arkitekter, tekniker och övriga som varit involverade i bygget var bland andra Celebrity Cruises VD, Lisa Lutoff-Perlo och Jason Liberty, VD, Royal Caribbean Group – den koncern där Celebrity Cruises ingår. Fartygets kapten, Kate McCue var också på plats i samband med signeringen.

Om Celebrity Beyond

Celebrity Beyond gör sin jungfruresa 27 April, 2022, från Southampton, England och kryssar sedan vidare till Bordeaux i Frankrike, Lissabon i Portugal, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca och Barcelona, i Spanien. Premiärkryssningen varar i 10 nätter. Därefter väntar olika kryssningsresor kring Medelhavet, bland annat nio nätter på Italienska Rivieran och Frankrike och 10-nätterskrysnningar i den grekiska övärlden till och med början av oktober, innan fartyget förflyttas till Karibien.

Celebrity Beyond blir det tredje fartyget i den nydanande Celebrity Edge-serien och blir störst i klassen med 17 våningar. Fartyget blir även 21 meter längre än sina föregångare Celebrity Edge(2018) och Celebrity ApexSM(2020).  

Det nya fartyget kommer ta kryssningsupplevelsen och den kulinariska resan till en helt ny nivå. Den franska Michelinkocken Daniel Boulud lanserar sin första flytande restaurang; Voyage by Daniel Boulud, drinkexperter från Diageo skapar en helt ny barupplevelse ombord och fartyget får även en ny utomhusbar- och lounge med strandsklubbsatmosfär, Sunset Bar. Nate Berkus, hyllad inredningsarkitekt och Celebrity Cruises designambassadör, har tagit fram en unik utomhusmiljö i flera nivåer som skapar känslan av att befinna sig på en exklusiv internationell strandklubb i samarbete med stjärnarkitekten Tom Wright, kanske mest känd för att ha designat hotellet Burj Al Arab i Dubai.

Den kända Londondesignern Kelly Hoppens står bakom designen till samtliga hytter och sviter, liksom inredningen på de flesta restauranger.

Kvinnlig kapten vid rodret:

Det nya fartyget får en kvinnlig kapten vid rodret: Kate McCue – USA:s första kvinnliga kryssningsfartygkapten.  Kate utsågs till kapten på Celebrity Cruises 2015 och är fortsatt den enda amerikanska fartygskapten

Övriga upplevelser som gäster kan se fram emot på Celebrity Beyond:

Hideawaykonceptet The Retreat® med privat restaurang, lounge, samt soldäck i två våningar och pool som är exklusivt för svitgästerna. Här väntar också ett dedikerat team med värdar och concierges som är tillgängliga 24/7.

Fantastiska övernattningsmöjligheter, från moderna etage-villor med egen pool till så kallade staterooms med Infinite Verandas®, som suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus. Allt planerat och utvalt i minsta detalj av den prisvinnande brittiska designern Kelly Hoppen CBE och med Celebritys signatursänglinne, kallat eXhale®.

The Magic Carpet®, en glasveranda som rör sig mellan däcken hängande utanför fartygskroppen, med möjlighet för gästerna att njuta av den magiska havsutsikten över en cocktail eller middag.