Nyheter

AUTO1.com säkrar tillgång med ytterligare 10 000 fordon per år

AUTO1.com, Europas största handelsplattform för begagnade bilar, samarbetar nu med Allane Mobility Group (tidigare Sixt Leasing), och säkrar därmed ytterligare ett utbud på mer än 10 000 högkvalitativa leasing- och vagnparksfordon per år. I en separat, automatiserad realtidsauktion – ”katalogauktion” – är vagnparken tillgänglig online för registrerade samarbetspartners. Genom partnerskapet med AUTO1.com utökar Allane Mobility Group sitt marknadsföringsnätverk med mer än 60 000 aktiva köpare på 30 marknader i Europa och kan därmed uppnå de bästa priserna på sina begagnade bilar.

Allane Mobility Group ser samarbetet som extremt positivt:

– Den tekniska anslutningen av systemen fungerade utan problem och de första körningarna har gett mycket tillfredsställande resultat. Med fokus på den digitala affärsmodellen för handel med kommersiella fordon är AUTO1.com en idealisk partner för oss för att effektivt marknadsföra våra leasingreturer och vagnparksfordon. Den innovativa andan som utgår från båda sidor är en utmärkt förutsättning för ömsesidig affärsframgång, säger Andreas Birgmann, Director Remarketing på Allane SE.

Katalogauktionen äger rum varje vecka och innehåller 250 till 300 högkvalitativa leasing- och vagnparksfordon av olika märken och modeller. Under den så kallade ”katalogfasen” kan köpare värdera fordonen i sju dagar, lägga till dem på sin bevakningslista och lägga bud direkt. ”Turbofasen” börjar varje torsdag kl. 11.00. Fordonen presenteras efter varandra under en kort stund. I detta ögonblick har köparna chansen att lägga ett sista maxbud bud på de eftertraktade fordonen och därmed vinna auktionen. Efter auktionen kan köparna även dra nytta av det Europaomfattande logistiknätverket som tillhandahålls genom AUTO1 med 300 partners. Till exempel kan fordonstransport köpas till för leverans inom stora delar av Europa inom några dagar.

– Tack vare vårt mycket aktiva köparnätverk i Europa, så drar vår nya partner Allane Mobility Group fördel av ett dynamiskt budbeteende och som resultat de bästa priserna. Bilhandlare är alltid på jakt efter högkvalitativa fordon som de kan köpa till rimliga marknadspriser, särskilt nu på grund av fordonsbristen, säger Georgios Mpacharoglou, Head of Remarketing Nordics på AUTO1.com.

– Vi är glada över att ha hittat ytterligare en viktig partner för marknadsföring och är säkra på att vi kan skapa ett betydande mervärde för båda sidor, säger Werner König, Managing Director Remarketing på Allane SE.

– Våra registrerade partners växlar inte längre mellan olika plattformar. Du kan lita på en mångsidig portfölj och de ledande tjänsterna från AUTO1.com. Med det nya partnerskapet har våra köpare nu fyra köpalternativ: Katalogauktionen, 24h-auktion, Kundauktion och Direktköp-alternativet, säger Henning Grunewald, VP Nordics på AUTO1.com.

Katalogauktionen är nu tillgänglig för registrerade köpare i över 30 marknader över hela Europa. Intresserade professionella köpare kan registrera sig på [www.AUTO1.com]www.AUTO1.com och därmed få tillgång till katalogauktionen.