Nyheter

Storsäljaren CUPRA Born – nu med e-Boost, större batteri och längre räckvidd

Förväntningarna på CUPRA Born var höga när den lanserades under hösten 2021 och efter första kvartalet 2022 är den CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden. Nu utökas modellprogrammet med två e-Boost versioner som redan kan beställas via CUPRAs återförsäljare.

År 2018 lanserades CUPRA som ett fristående bilmärke inom Volkswagen-koncernen och har sedan dess visat fina tillväxtsiffror. Under 2021 fyrdubblerade CUPRA försäljningen på svenska marknaden i jämförelse med föregående år och i år är målet att dubblera 2021 års resultat. Märket satsar stort på omställningen till eldrift och lanserade i höstas sin första helt eldrivna modell, CUPRA Born, och fler elektrifierade modeller ska lanseras de närmaste åren. CUPRA Born förväntas bli märkets storsäljare under 2022 och blev redan under första kvartalet CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden.

CUPRA Born har tagits väl emot på svenska marknaden med fina försäljningssiffror och goda recensioner i motorpressen, som framförallt lyfter modellens köregenskaper och den höga kvalitetskänslan.

– CUPRA erbjuder ett attraktivt alternativ till den traditionella premiumsegmentet. CUPRA Born har en snygg och sportig design, ger en sann elektrifierad körupplevelse och de nya versionerna med ökad prestanda kommer att tilltala ännu fler kunder på den svenska marknaden, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Första versionen av CUPRA Born med ett 58 kWh batteri finns redan i de svenska bilhallarna och har börjat levereras till kund. Nu utökas modellprogrammet till totalt tre versioner där toppversionen med det stora 77 kWh batteriet är utrustad med e-Boost som ger en maximal effekt på 231 hk (170 kW*) och en räckvidd på upp till 545 km enligt WLTP. CUPRA Born med 58 kWh batteriet med e-Boost har samma maximala effekt som det större batteriet men i kombination med en lättare vikt på batteriet går accelerationen 0–100km/h på snabba 6,6 sekunder. De två nya e-Boost versionerna erbjuder också mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW, det gör att du kan ladda 100 km på mellan 6-8 minuter.

e-Boost versionerna är nu tillgängliga och prissatta för beställning på den svenska marknaden

Pris** inkl. moms innan avdrag för klimatbonusen på 70 000 kr.
CUPRA Born e-Boost 77 kWh, 4-sits – 508 900 kr
CUPRA Born e-Boost 58 kWh, – 483 900 kr

I standardutrustningen för e-Boost versionerna ingår bland annat:

19‘‘ aluminiumfälgar med större skivbromsar fram (340×27)

Parkeringssensorer (PDC) fram och bak, inkl. backkamera

Förutseende Adaptiv farthållare (ACC)

Läderklädd multifunktionsratt med elvärme och satellitknappar

Skålade sportstolar i tyg av SEAQUAL® material

Navigationssystem med 12″-pekskärm

Klimatiseringsfunktion, för uppvärmning/kylning av kupén före avfärd  

Mode 3 laddkabel

Elförbrukning och räckvidd

CUPRA Born e-Boost 77 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,9 kWh/100 km och räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.
CUPRA Born e-Boost 58 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,8 kWh/100 km och räckvidd upp till 417 km enligt WLTP.

CO2 utsläpp 0 g/km för båda modellerna.