Nyheter

Wanda rekryterar Operations Director till Sverige från ICA-gruppen

Teknik och logistikföretaget Wanda har anställt Kaj Jones som Operations Director för den svenska verksamheten. Kaj kommer från Apotek Hjärtat och började i mitten av mars.

I samband med att bolaget expanderat till Sverige och den tillväxttakt som man haft under det första kvartalet är behovet av en stark operationell organisation en förutsättning för att fortsätta resan i Sverige. Kaj Jones kommer från Apotek Hjärtat där han haft ansvar för deras e-handelsleveranser och erhåller en bred erfarenhet inom kundcentrerad logistik, e-handel och digitalisering. Kaj har också bakgrund inom Management Consulting från bland annat PA Consulting och Centigo.

Med Kajs erfarenhet från att driva logistik på ett bolag där det digitala möter det fysiska kommer vi att kunna växla upp och realisera ännu mer av den potentialen Wanda har i Sverige, säger Emmy-Lou Ferreira Dos Santos VD för Wanda i Sverige.

Wandas tjänster har sedan början på året blivit mottagna med öppna armar av Stockholmarna och hittills kan man stoltsera med en skyhög NPS.

Kundnöjdheten är A och O för oss, och i den här fasen är det givetvis extra viktigt då kunderna tipsar andra om oss, vi har sett vår kundbas växa på det sättet både i Sverige och Norge. Vi är otroligt måna om att varje kund skall känna att de får den hjälpen de behöver och vi gör gärna det här lilla extra för att överträffa förväntningarna, säger Emmy-Lou Ferreira Dos Santos.

Att stärka upp det operationella innebär också att Wanda behöver anställa fler chaufförer. Bolaget anställer och tränar upp sina egna chaufförer och har som mål att vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom sin bransch. Detta genom att både erbjuda god träning som leder till utvecklingsmöjligheter men också genom att vara konkurrenskraftiga när det gäller lön.

Wanda är ett teknik- och logistikföretag som har grundats för att ge människor i städer enklare och mer flexibel tillgång till utrymme, samtidigt som att man vill göra det enkelt att använda de saker vi redan har på ett smartare sätt. Wanda hämtar och lämnar hemma hos kunden och använder även sin logistikplattform för att göra det möjligt att både underhålla, reparera och dela kundernas saker.

Wanda är idag verksamma i Stockholm, Oslo och Stavanger, planer på att expandera ytterligare är definitivt på kartan.

Som första marknad utanför Norge ser vi fram emot att fortsätta lära känna en ny kundgrupp – vi kommer ha fokus på tillväxt och samla insikter som gör det möjligt för oss att expandera vidare i Sverige men också utanför Norden, säger Lars Syse Christiansen, VD och grundare av Wanda.