Nyheter

Hertz skriver omsättningshistoria

Hertz omsatte under mars månad 104 miljoner kronor. Det är den högsta omsättningen för en enskild månad i Q1, i företagets historia. Återöppnandet av samhället efter coronarestriktionerna som lett till mer resande, är den största bidragande faktorn.

Framförallt är det flygplatskontoren som nu sett ett rejält uppsving med fler bokade bilar. På vissa platser har ökningen varit flera hundra procent. I snitt har uthyrningskontoren i anslutning till flygplatserna ökat med 65% jämfört med föregående år.

– Vi såg att privatresandet ökade succesivt under 2021 men nu ser vi att även företagskunderna har börjat resa igen vilket lyfter vår omsättning som just nu är på högre nivåer än rekordåret 2019. På grund av den rådande komponentbristen i världen har hela branschen svårt att få leveranser av beställda bilar, vilket påverkar tillgång och pris. Även kriget i Ukraina skapar en osäkerhet som också har en inverkan. Just nu är det väldigt hög efterfrågan på hyrbilar, säger Anders Tärnell, Marknadschef på Hertz.