Nyheter

Johan Arvidsson ny vd i Diab

Johan Arvidsson har lång erfarenhet från ledande roller inom Nolato. Han är idag Executive Director och President för affärsområdet Industrial Solutions på Nolato och ingår i bolagets ledning.

Han tillträder som vd på Diab senast i oktober 2022.

– Vi är mycket glada över att Johan Arvidsson axlar rollen som vd i Diab. Han har gedigen branschkännedom, internationell erfarenhet och är en erkänt bra ledare. När Diab nu tar nästa steg på sin utvecklingsresa är vår bedömning att det ska ske under nytt ledarskap. Vi vill samtidigt tacka Tobias Hahn som under sin tid som vd utvecklat och stärkt Diab, primärt inom vindsegmentet, säger Joakim Twetman, styrelseordförande i Diab och President Business Area Industry, Ratos.

Per Magnusson, som är styrelseledamot i Diab sedan 2018, har utsetts till interims-vd fram till Johan Arvidssons tillträde.

– Jag ser verkligen fram emot att få leda Diab in i framtiden. Det är stora förändringar i omvärlden att ta hänsyn till och jag är övertygad om att Diab, med sina kunniga medarbetare och produkter i världsklass, har framtiden för sig. Jag tackar Ratos för förtroendet och ser fram emot att få komma igång, säger Johan Arvidsson, tillträdande vd i Diab.

Om Diab Group

Diab är ett globalt företag som hjälper sina kunder med konstruktioner som har hög hållfasthet och låg vikt genom stor teknisk kompetens, tillverkning och bearbetning av kärnmaterial till kompositlösningar. Diabs högpresterande material och lösningar hittas över hela världen i exempelvis båtar, fartyg, flygplan och andra transportmedel samt i vindkraftverk. De olika kärnmaterialen har unika kombinationer av egenskaper såsom låg vikt, hög styrka, isolerande egenskaper och kemisk motståndskraft. Diab har produktionsenheter i Sverige, Italien, USA, Kina, Litauen och Ecuador samt 14 säljenheter över hela världen.