Nyheter

Jens Holm (V): ”Bra järnvägsunderhåll handlar inte bara om pengar”

”Om inte regeringen skyndsamt skapar en bättre ordning för hur svensk järnväg ska skötas kommer det att fortsätta uppstå akuta problem.”

Det skriver Jens Holm (V), som idag i riksdagen debatterar järnvägsunderhållet med infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i en debattartikel i Sydsvenskan:

”Alla som rest från Skåne till Stockholm på sistone har fått räkna med mycket kraftiga tågförseningar. Det är en följd av akut reparationsarbete av sprucken räls på Södra stambanan utanför Nässjö. Men även om rälssprickorna uppstått som ett akut problem är de följden av flera decennier av eftersatt och dåligt organiserat järnvägsunderhåll.”

”Om inte regeringen skyndsamt skapar en bättre ordning för hur svensk järnväg ska skötas kommer det fortsätta att uppstå akuta problem, något som i sin tur kommer att leda till nya förseningar och fortsatt berättigad upprördhet bland resenärerna. Resultatet blir att människor i större utsträckning väljer att resa med flyg eller egen bil, något som vore förödande ur ett klimatperspektiv.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2022-04-26/bra-jarnvagsunderhall-handlar-inte-bara-om-pengar