Nyheter

ABB och Shells tar sitt samarbete till nästa nivå

ABB E-mobility och Shell tar sitt samarbete till nästa nivå när de nu ska göra flexibel och högkvalitativ laddning tillgänglig till miljontals elfordonsförare.

Som ledare inom laddinfrastruktur för elfordon har ABB E-mobility undertecknat ett nytt globalt ramverk med Shell om att tillhandahålla ABB:s kompletta portfölj av AC- och DC-laddstationer. Portföljen innefattar allt från AC-laddboxar för hemmet, arbetsplatsen och detaljhandeln till Terra 360 som är idealisk för laddstationer, parkeringsplatser och tillämpningar för fordonsflottor.

Genom det här samarbetet kommer ABB E-mobility och Shell att ta itu med två av utmaningarna med den ökande elfordonsanvändningen: för det första, tillgängligheten till laddinfrastruktur där Shell siktar på att installera 500,000 laddpunkter globalt till 2025 och 2 500 000 till 2030 i bostadsområden, kommersiella utrymmen eller på Shell-mackar. För det andra, laddhastigheten, med ABB:s portfölj av laddlösningar vilken inkluderar dess Terra 360-laddare.

Frank Muehlon, global chef för ABB:s division ABB-mobility:

– I linje med vårt ömsesidiga engagemang i ABB FIA Formel E-serien bedriver både ABB och Shell forskning för att driva på framstegen inom e-mobilitet. Vi har arbetat tillsammans med utrullningen av publik laddinfrastruktur sedan 2019 och det senaste avtalet tar vårt samarbete till nästa nivå.

– Vi är glada över att kunna stötta Shell i förverkligandet av målet att skapa ett globalt laddnätverk. Med tillgång till hela bredden i vår laddportfölj säkerställer vi att Shell kan välja den lämpligaste lösningen i alla användningsfall så att fler människor kan ladda oavsett var de befinner sig.

ABB är världsledande inom laddlösningar för elfordon och den givna partnern för världens största OEM-företag för elfordon och landsomspännande nätoperatörer för elfordonsladdning och har sålt över 680 000 elfordonsladdare på över 85 marknader, över 30 000 DC-snabbladdare och 650 000 AC-laddare, inklusive de som säljs genom Chargedot.