Nyheter

Dachser Air & Sea Logistics Sweden tillsätter Sales Manager

Dachser Swedens kontor för Air & Sea Logistics stärker nu det Göteborgsbaserade teamet med en Sales Manager. Peter Björkman ska bidra till att driva Dachsers verksamhet inom sjö- och flygfrakt framåt på den svenska marknaden.

Den 9 maj välkomnade logistikföretaget en ny kollega till ASL-teamet, Peter Björkman (47 år) tillträdde då som Sales Manager.

– Vårt kontor växer och vi är otroligt glada över att ha Peter med i teamet. Han blir en viktig pusselbit och en av nyckelpersonerna framåt för att ASL Sweden ska ta sig vidare i vår uppbyggnad, säger Anna Bergdahl, Country Manager för Dachser Air & Sea Logistics Sweden.

Peter har sedan tidigare en gedigen erfarenhet från transport- och logistikbranschen med fokus på kundservice och försäljning. I Peters professionella ryggsäck finns bland annat roller som; Customer Service Manager hos Turnils AB, olika tjänster inom Schenker AB så som försäljningschef Distrikt Borås, försäljningschef område Väst, försäljningsansvarig Air Sverige och nu senast Healthcare Product Manager Air Nordics.

– Jag drivs av att bygga team som når uppsatta mål och skapar proaktivt mervärde för kunden. Det hoppas jag kunna bidra med till Dachser, säger Peter Björkman.

Öppnar dörrarna till världen för svenska kunder

Dachser Sweden har sedan 2019 skött all sjö- och flygfrakt från platskontoret i Göteborg och på så sätt öppnat dörrarna till världen för de svenska kunderna. Kontoret ligger strategiskt placerat i Sveriges näststörsta stad, med ett starkt logistiskt fäste och med Nordeuropas största exporthamn.

För teamet i Göteborg ligger nu fokus på satsningar inom ”interlocking”, där Dachser Air & Sea Logistics tillsammans med Dachser European Logistics arbetar för att erbjuda kunden globala lösningar inom sjö-, flyg- och vägtransport. Ett unikt enhetligt logistikkoncept med en enda kontaktpunkt för kunden.