Nyheter

Ny generalsekreterare för MHF

MHF välkomnar Dicran Sarafian som ny generalsekreterare. MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, är en ideell organisation som arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Nu utser man en ny generalsekreterare.

MHF välkomnar Dicran Sarafian som ny generalsekreterare. MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, är en ideell organisation som arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Nu utser man en ny generalsekreterare.

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla MHF:s viktiga arbete för trafiknykterhet. Att ingen ska dö av rattfylleri är starka frågor som berör människor på djupet, säger Dicran Sarafian.

Dicran har en lång erfarenhet av ledande positioner i civilsamhället från organisationer som Unicef, Läkarmissionen och Mattecentrum.

Han tillträder sin nya tjänst på MHF den 23 maj 2022, och efterträder Göran Sydhage som nyligen gick i pension.

Bland de många mycket kompetenta personer som sökt jobbet som MHF:s generalsekreterare valde vi Dicran för hans erfarenhet från relevanta organisationer kombinerat med många års kommunikationsarbete, säger Annette Fagerholm Ahlholm, förbundsordförande för MHF.

MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, är en ideell organisation som arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Den snart 100 år gamla organisationen är en av landets mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationer som fortsätter hitta nya vägar för att få bort alkohol och droger från trafiken, och har även ett brett generellt trafiksäkerhetsperspektiv.

De aktuella utmaningarna för MHF och den nye generalsekreteraren är bland andra att hitta nya sätt att stoppa alkohol- och drograttfylleriet och säkra upp trafiknykterheten i Sveriges hamnar, samt att vara en modern och lockande organisation för befintliga och nya medlemmar. MHF:s lokalavdelningar möjliggör att arbetet verkligen når ut över hela landet. De tar aktiv del i lokala trafiksäkerhetsfrågor, engagerar sig i förebyggande arbete och jobbar för en säker och drogfri trafikmiljö.