Nyheter

Positiv utveckling för NRC Group

NRC Group fortsatte den positiva utvecklingen under första kvartalet 2022. Bolaget levererade förbättrade resultat, starkare kassaflöde från verksamheten och en organisk tillväxt på 7 %. Fokus på att vinna rätt projekt till rätt pris, förbättra våra projektgenomförandeprocesser och kontrollera risker ger tydligt resultat.

Intäkterna i kvartalet var ungefär på samma nivå som förra året, på cirka 1,2 miljarder norska kronor. Koncernens lönsamhet förbättrades med 22 miljoner NOK. Dessutom levererade företaget ett solitt kassaflöde från verksamheten på 69 miljoner NOK, en förbättring med över 50 miljoner NOK från förra året.

NRC Group säkrade kontrakt på nästan en miljard NOK. Med en orderstock på 7,3 miljarder NOK och mer attraktiva anbud på marknaden, uppskattar företaget en måttlig till stark intäktstillväxt under 2022.

– Vårt fokus på att vinna rätt projekt till rätt pris, förbättra våra projektgenomförandeprocesser och kontrollera risker ger tydligt resultat. Förbättringarna drivs av ett systematiskt och hårt arbete på alla nivåer i organisationen. Jag vill tacka alla anställda för deras engagemang och engagemang varje dag, säger Henning Olsen, VD NRC Group.

Företaget har åtagit sig att arbeta säkert samtidigt som det utvecklar mänskligt kapital och skyddar miljön. Och NRC Group kommer att fortsätta att investera och främja klimatvänliga lösningar för att nå vårt mål om 30 % minskning av koldioxidavtrycket inom 2024.