Nyheter

Solwers expanderar genom förvärv av Establish Schening

Solwers Sweden AB utökar sitt tjänsteutbud inom logistikkonsultsektorn och den 17 maj 2022 undertecknade Solwers Sweden AB ett avtal om att förvärva hela aktiekapitalet i det svenska bolaget Establish Schening AB.

Kenneth Arnström, Partner och Transaktionsrådgivare i Svensk FöretagsFörmedling, var ansvarig för transaktionsprocessen och projektteamet inklusive juridisk rådgivning.

-V i ser Establish Schening och deras logistikkunnande inom Supply Chain Management som ett välkommet tillskott till Solwers. Den växande efterfrågan på hållbar mobilitet, effektiv kollektivtrafik och stora förändringar i handelns logistikflöden ger medvind i seglen och efterfrågan på Establish Schenings logistiktjänster. Establish Schening jobbar brett inom affärsutveckling med fokus på hållbar logistik och Supply Chain Management. Från utveckling av kollektivtrafik till strategier för placering och etablering av ny industriell verksamhet och effektivisering av logistikupplägg. Det här är områden som Solwers vill förstärka och utveckla sitt kunnande inom. Bolaget är lönsamt och har en bra orderstock som inte påverkats av den geopolitiska röran som nu uppstått”, säger Leif Sebbas, styrelseordförande för Solwers.

– Vi är mycket positiva till Solwers förvärv av Establish Schening. Vi ser stora möjligheter för oss att utvecklas tillsammans med övriga Solwers företag samtidigt som verksamheten får bedrivas med samma kultur och varumärke som tidigare. Vi ser också hur vår kompetens och verktyg kan bidra till koncernens övriga bolag och projekt, säger Lars Brunius, medgrundare och styrelseordförande i Establish Schening.

Solwers är ett tillväxtorienterat bolag som erbjuder mångsidiga planerings- och projekthanteringstjänster via sina 23 operativa bolag i Finland och Sverige, och sysselsätter ungefär 600 specialister. Bolagen är specialiserade på arkitektur, teknisk konsultation, logistikkonsultation, miljötjänster, projektledning och -övervakning samt tillhandahållande av digitala lösningar och lösningar för cirkulär ekonomi.

Establish Schening AB, grundat 2008, har 12 anställda och är baserat i Stockholm. År 2021 hade företaget en omsättning på 20 miljoner kronor. Företagets kärnkompetens är logistikkonsultation och dess kundbas består av företag inom kollektivtrafik, tillverkningsindustri och företag inom detaljhandeln. Establish Schening hjälper sina kunder att effektivisera sina leveranskedjor och optimera sin logistikverksamhet genom faktabaserade analyser och omfattande data, och tillhandahåller en skalbar, stabil och effektiv verksamhetsmodell för att uppnå optimal kundnytta.

– Det har varit spännande att ha arbetat med två professionella parter som från första mötet haft en god och öppen dialog. Samarbetet och processen har fungerat väldigt bra, mycket tack vare vår tydliga och väldokumenterade affärsprocess. Jag önskar dem stort lycka till i den fortsatta utvecklingen, avslutar Kenneth Arnström, Partner och Transaktionsrådgivare i Svensk FöretagsFörmedling.