Nyheter

Nytt toppmodernt koncept från Linde Material Handling

De nya drag- och plattformstruckarna Linde P120 till P350 från Linde Material Handling visar nu upp sina muskler. Utrustade med omfattande säkerhetsfunktioner, förbättrad komfort och kraftfull drivteknik säkerställer de optimal transport av gods.

De elektriska dragtruckarna, vars design påminner om lättare lastbilar, är extremt kraftfulla trots sina små dimensioner. Detta gör dem oumbärliga i många tillämpningar. Hög körkomfort för truckförarna samt snabb och säker hantering av gods, var de dominerande kraven som ställdes när den gamla klassikern skulle få sig ett lyft.

Hela serien har reviderats

Drag- och plattformstruckarna är konstruerade för kapaciteter på 12, 18, 25, 30 och 35 ton. För P250-modellen (25 ton) kan man dessutom välja kort eller lång hjulbas. Hela serien har reviderats helt och hållet vad gäller prestanda och ergonomi, vilket resulterar i betydande potentiella fördelar för dess användare. Truckarna är smidiga och säkra att manövrera, och använder antingen bly-syra eller litiumjon som energiförsörjning.

Förbättrad kraft, säkerhet och ergonomi

De nya kraftfulla elmotorerna underlättar körning i långa lutningar och uppför ramper, men även långa sträckor med en körhastighet på upp till 25 km/h. Den utvecklade ergonomin syftar till att ge truckföraren bästa möjliga stöd för att kunna göra transporterna ännu mer produktiva. Hytten är rymlig med brett halkfritt insteg, stor display, bekväma säten, luftkonditionering, belysning m.m. Extra fönster i dörrarna och taket ger föraren den synlighet runtomkring som är så viktig, särskilt i svår terräng. Dörrarna övervakas elektroniskt så att trucken endast startar när de är stängda.

För att förhindra oavsiktlig acceleration i sluttande terräng eller vid ramper kan föraren aktivera den automatiska hastighetsreduceringen med en enkel knapptryckning. Annan säkerhetsutrustning är bland annat ett skyddsgaller för bakrutan, nödstoppsbrytare på höger och vänster sida på baksidan av fordonet, en solid metallsköld på framsidan av fordonet, dubbla speglar på dörrarna och belysningslösningar som Linde BlueSpot. Alla dessa funktioner lönar sig i form av hög körkomfort och säker drift.

Ett upphängt och fullt dämpat chassi är en annan egenskap som garanterar truckföraren ren körglädje. Det underhålls- och slitagefria bromssystemet är helt inkapslat, vilket även minskar underhållskostnaderna.